Η γυμναστική έχει πολλά οφέλη τόσο για την σωματική όσο και για την ψυχική υγεία. Εάν το φετινό φθινόπωρο θέλετε να την βάλετε στο πρόγραμμά σας όχι ως αγγαρεία αλλά ως την νέα αγαπημένη σας συνήθεια, μπορείτε να δοκιμάσετε τις ακόλουθες εύκολες και απλές στρατηγικές:

Προσθέστε μόλις 5 λεπτά κίνησης

Η μετάβαση από το μηδέν στο 100 δεν λειτουργεί ποτέ. Ξεκινήστε λοιπόν από μικρές και εύκολες, σχεδόν ανεπαίσθητες αλλαγές. Προσθέστε μόλις 5 λεπτά φυσικής δραστηριότητας στην καθημερινότητά σας, με οποιαδήποτε μορφή σας ταιριάζει.

Θα μπορούσε να είναι μια βόλτα μόλις ξυπνήσετε το πρωί ή μερικές ασκήσεις stretching μετά την δουλειά. Αν δυσκολεύεστε να ξεκινήσετε, επιλέξτε μια δραστηριότητα που σας αρέσει και δεν έχετε κάνει στο παρελθόν.

Η καινοτομία θα κρατήσει τα πράγματα ενδιαφέροντα ενώ προσπαθείτε να κάνετε την γυμναστική συνήθεια,

Δημιουργήστε την δική σας γωνία

Δεν γίνεται πλέον να απλώνετε το χαλάκι σας γιόγκα δίπλα σε ένα σωρό βρώμικα ρούχα. Ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε έναν χώρο μόνο για εσάς. Μπορεί να είναι τόσο μικρός όσο μια γωνία ενός δωματίου, με ένα χαλάκι, ελεύθερα βάρη, κάτι που σας κάνει να χαμογελάτε και οτιδήποτε άλλο θα σας εμπνεύσει για να κάνετε γυμναστική.

Αυτή η γωνία αποτελεί τον χώρο που θα περνάτε χρόνο μόνοι σας, θα χαλαρώνετε και θα αποφορτίζεστε.

Η προσαρμογή στην άσκηση μπορεί να είναι αγχωτική, ειδικά αν είστε ήδη απασχολημένοι. Ο σχεδιασμός ενός μικρού χώρου που αλλάζει τη νοοτροπία μας σχετικά με τη φυσική κατάσταση και μας βοηθά να τον συνδέσουμε με τη βελτίωση της ψυχικής μας υγείας θα σας κάνει πραγματικά να ανυπομονείτε.

Πάρτε την γυμναστική… έξω

Η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί μερικές φορές να είναι πρόκληση, καθώς η ζέστη κάνει την προπόνηση να είναι πολύ πιο έντονη. Το φθινοπωρινό όμως αεράκι σε συνδυασμό με την πτώση της θερμοκρασίας είναι ιδανικό για να κάνετε τις προπονήσεις σας έξω.

Οι υπαίθριες δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, ποδηλασία ή γιόγκα στο πάρκο, μοιάζουν λιγότερο σαν αγγαρεία και περισσότερο σαν διασκεδαστικό χόμπι.

Ακολουθήστε το στο Google News