Αν κατά την διάρκεια της εβδομάδας δεν μετακινηθήκατε ή γυμναστήκατε όσο θα θέλατε, μην ανησυχείτε μιας και το Σαββατοκύριακο αποτελεί ιδανική ευκαιρία για να τονώσετε το σώμα, ακολουθώντας μερικές ήπιες προπονήσεις. Μάλιστα, τις συγκεκριμένες τρεις μπορείτε να τις κάνετε και από την άνεση του σπιτιού σας ενώ δεν απαιτούν και ιδιαίτερο εξοπλισμό.

 Γιατί να δοκιμάσετε πιο ήπιες προπονήσεις

Οι έντονες προπονήσεις μπορούν να ενισχύσουν το νευρικό σας σύστημα, εντείνοντας την παραγωγή της κορτιζόλης, που είναι γνωστή και ως ορμόνη του στρες. Για αυτό μπορείτε μερικές ημέρες, ειδικά αν είχατε μια δύσκολη εβδομάδα, να απολαύσετε μερικές πιο ήπιες προπονήσεις.

Θυμηθείτε ότι η καλύτερη προπόνηση είναι αυτή που πράγματι κάνατε, ανεξάρτητα από την ένταση ή την διάρκεια.

Ενδυνάμωση γλουτών

Χρειάζονται μόλις δέκα λεπτά για να καταφέρετε να τονώσετε τους γλουτούς σας από όρθια θέση.

Ένα από τα καλύτερα σημεία αυτής της προπόνησης (εκτός από το γεγονός ότι διαρκεί μόνο 10 λεπτά) είναι ότι είναι όρθια, έτσι δεν χρειάζεται καν να ξαπλώσετε στο πάτωμα, σε αντίθεση με τις περισσότερες προπονήσεις γλουτών.

Επιπλέον το λάστιχο είναι προαιρετικό.

Προπόνηση Barre

Εμπνευσμένη από τις τεχνικές που βλέπουμε στο μπαλέτο, την γιόγκα αλλά και τις pilates, η συγκεκριμένη προπόνηση αν και έντονη παραμένει ήπια για τις αρθρώσεις σας, πράγμα που την καθιστά ιδανική και για τις εγκυμονούσες.

Σε λιγότερο από είκοσι λεπτά, θα αυξήσετε τους παλμούς σας χωρίς όμως να ασκείτε πίεση στις αρθρώσεις και τους συνδέσμους σας, ενδυναμώνοντας τις βασικότερες μυϊκές ομάδες.

Κάνουμε cardio, χορεύοντας

Προσιτή ακόμα και για αρχάριους και διασκεδαστική, η συγκεκριμένη προπόνηση θα σας βοηθήσει να «κάψετε» θερμίδες εύκολα και αποτελεσματικά. Μάθετε μερικές χαρακτηριστικές χορευτικές κινήσεις και αυξήστε τον καρδιακό σας ρυθμό σε λιγότερο από 10 λεπτά.

Δεν χρειάζεστε εξοπλισμό, μόνο λίγο χώρο για να τελειοποιήσετε τα βήματα και τις στροφές.