Μαύρα στίγματα, επιδερμίδα που ασφυκτιά, θαμπή όψη, υπερβολικό σμήγμα και περιστασιακά σπυράκια. Αν αντιμετωπίζουμε αυτά τα φαινόμενο που εντείνονται λόγω καραντίνας. Τι κάνουμε; Εκτός από την κατάλληλη φροντίδα για το φαινόμενο maskne εφαρμόζουμε δυο φορές την εβδομάδα, το παρακάτω σπιτικό πίλινγκ.

Για τη συνταγή, χρησιμοποιήσαμε  ήπια αλλά αποτελεσματικά συστατικά που καθαρίζουν σε βάθος τους πόρους και κάνουν λεία την επιδερμίδα. Ταυτόχρονα  καταπολεμούν τα βακτηρίδια και αποτρέπουν την εμφάνιση της ακμής. Πιο συγκεκριμένα: –Το πράσινο τσάι εκτός από αντιοξειδωτικό, είναι αντισηπτικό και παράλληλα καταπραϋνει τις κοκκινίλες της ακμής.

-Τα αποξηραμένα άνθη λεβάντας λειαίνουν με φυσικό τρόπο την επιδερμίδα ενώ το αιθέριο έλαιό της επιταχύνει την επούλωσή της και έχει αντιγηραντικές ιδιότητες.

-Το αγαπημένο για diy καλλυντικά μέλι έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες

-Το μηλόξιδο χάρη στα ΑΗΑ του απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος με ήπιο τρόπο αποκαλύπτοντας μία λεία, φωτεινή επιδερμίδα.

Σπιτικό scrub προσώπου με λεβάντα

Τα υλικά μας:

*1 κ.σ. αποξηραμένα άνθη λεβάντας

*3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

*1  σακουλάκι πράσινου τσαγιού

*2 κ.σ. μέλι

*1 κ.σ. μηλόξυδο

Βάζουμε τα άνθη λεβάντας στο μπλέντερ και τα κονιορτοποιούμε. Βράζουμε νερό σε ποσότητα ίση με ένα φλιτζάνι του καφέ νερό και βουτάμε το σακουλάκι με το πράσινο τσάι. Αφού το αφήσουμε μερικά λεπτά να ξεκουραστεί και να βγάλει όλες τις ουσίες του, το αναμειγνύουμε με τα άνθη λεβάντας και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά ώσπου το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

Έπειτα το απλώνουμε σε καθαρό πρόσωπο και λαιμό σε παχύ στρώμα και το αφήνουμε να δράσει 15’.

Πριν το ξεβγάλουμε κάνουμε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις για 1-2’. Προσέχουμε ώστε η φορά των κινήσεων να είναι από το κέντρο του προσώπου προς τους κροτάφους.

Τέλος ξεπλένουμε καλά, με άφθονο χλιαρό νερό.

Το δέρμα μας απαλλαγμένο από τη λιπαρότητα και το περιττό σμήγμα θα γίνει πιο φωτεινό και λείο.