Όταν προσπαθείτε να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη. Μερικά πράγματα που μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε είναι να κοιμάστε λίγο περισσότερο, να διαχειριστείτε λίγο καλύτερα το άγχος, να γυμνάζεστε περισσότερες φορές την εβδομάδα και φυσικά να τρώτε καλύτερα, πράγμα που ξεκινά από το πρωινό.

Ποιο πρωινό να αποφεύγετε

Εάν επιλέξετε να δοκιμάσετε να τρώτε πιο υγιεινά για να βελτιώσετε τη διατροφή και να τονώσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, τότε μπορεί να αναρωτιέστε ποιες τροφές είναι ωφέλιμες και ποιες πρέπει να αποφεύγονται. Για παράδειγμα, όταν πρόκειται για το πρωινό, μερικές από τις καλύτερες επιλογές περιλαμβάνουν άφθονη πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και φρούτα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μία από τις τροφές που θα ήταν καλό να αποφεύγετε είναι οι τηγανίτες ή οι βάφλες, μιας και τις περισσότερες φορές συνοδεύονται από ζάχαρη, σιρόπι, σοκολάτα ή και συνταγή, κάνοντάς το ένα γεύμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρόσθετη ζάχαρη, που αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό.

Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Nature Communications επισημαίνει ότι τα υψηλά επίπεδα φρουκτόζης μπορούν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη αύξηση της φλεγμονής, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Τα τρόφιμα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και επεξεργασμένους υδατάνθρακες μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας και να έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, ο οποίος θα αυξήσει τη φλεγμονή, θα οδηγήσει σε διακυμάνσεις των ενεργειακών επιπέδων και σε συνεχή όρεξη, εξηγούν οι ειδικοί.

Πώς θα τις κάνουμε πιο υγιεινές

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να μην φάτε ξανά τηγανίτες ή βάφλες. Αν θέλετε να φάτε τηγανίτες ή βάφλες για πρωινό, δοκιμάστε να προσθέσετε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά στη συνταγή σας. Αυτό σημαίνει να συμπεριλάβετε βατόμουραπλούσια σε αντιοξειδωτικά αντί για τσιπς σοκολάτας.

Μπορείτε ακόμα να αντικαταστήσετε το λευκό αλεύρι με αλεύρι βρώμης πλούσιο σε φυτικές ίνες.