Η πανδημία του κορωνοϊού δημιούργησε νέες τάσεις στο fitness – κάποιες από τις οποίες είναι ιδιαίτερα αναζωογονητικές. Όλες όμως έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: απαιτούν λίγο εξοπλισμό. Προωθούν επίσης τον συντονισμό, εκπαιδεύουν το καρδιαγγειακό και το μυϊκό σύστημα – και είναι διασκεδαστικές!

Ακολουθούν 3 fitness trends που θα βλέπετε παντού το 2022:

Roller Skating

Ισορροπία, αντοχή και συντονισμός, με έναν παιχνιδιάρικο τρόπο.

Το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα roller skating έλαβε χώρα στις ΗΠΑ το 1947. Αυτή η τάση γυμναστικής αγκαλιάστηκε από τις μάζες τη δεκαετία του 1980 στις roller disco και αργότερα αντικαταστάθηκε από το inline skating.

Η επόμενη αναβίωση ήταν πριν από περίπου 15 χρόνια, ενώ με την πανδημία κορωνοϊού πολλοί έβγαλαν για μία ακόμη φορά τα παλιά τους πατίνια από το υπόγειο ή αγόρασαν καινούργια, αξιοποιώντας τους άδειους δρόμους στην καραντίνα.

Αναρρίχηση σε τοίχο

Μικρές αποστάσεις, πολλή διασκέδαση και τέλεια προπόνηση για το σώμα.

Τα τελευταία χρόνια η αναρρίχηση σε τοίχο έχει γίνει ένα δημοφιλές άθλημα, καθώς από το πρώτο λεπτό ο καθένας βιώνει τη δική του προσωπική αίσθηση επιτυχίας. Τα δύσκολα προβλήματα κίνησης λύνονται με ένα άλμα, ενώ τα παχιά μαλακά πατάκια εξασφαλίζουν ασφαλή προσγείωση.

Η αναρρίχηση σε τοίχο εκπαιδεύει όλο το σώμα, ειδικά τους μύες των ποδιών και προωθεί το συντονισμό και την κινητικότητα. Ένα άλλο πλεονέκτημα: μπορείτε να σκαρφαλώσετε με παρέα ή μόνοι – ανάλογα την διάθεση.

Yoga σε σανίδα

Αυτό το fitness trend προσελκύει όλο και περισσότερους θαυμαστές τα τελευταία χρόνια, καθώς συνδυάζει δύο τάσεις ταυτόχρονα.

Την pop-up yoga, που δίνει την ευκαιρία στους λάτρεις της γιόγκα να έρθουν σε επαφή με το περιβάλλον και την όρθια κωπηλασία, που εκπαιδεύει κυρίως τους μύες του κορμού, ειδικά τους μικρούς μύες που «δουλεύουν» ιδιαίτερα από την κινούμενη σανίδα.

Επιπλέον, ενώ η γιόγκα στη στεριά ηρεμεί και χαλαρώνει, στο νερό η εμπειρία είναι ακόμη πιο έντονη.