Παρά το γεγονός ότι το μαγνήσιο είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό θρεπτικό συστατικό για τον οργανισμό, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν συζητάμε αρκετά για τις τροφές που είναι «πλούσιες» πηγές του και μας το προσφέρουν απλόχερα.

Γιατί είναι σημαντικό το μαγνήσιο;

Το μαγνήσιο είναι ένας αφανής ήρωας στον κόσμο των μετάλλων και παίζει σημαντικό ρόλο σε μια σειρά λειτουργιών για το σώμα όπως η μυϊκή λειτουργία, η παραγωγή ενέργειας, η υγεία των οστών, η λειτουργία των νεύρων, ακόμη και η υγεία της καρδιάς, μας εξηγούν οι ειδικοί.

Μάλιστα, ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι το μαγνήσιο μπορεί να παίξει ρόλο στη μείωση του άγχους και την ενίσχυση του ποιοτικού ύπνου.

Που θα το βρείτε

Οι κορυφαίες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο:

Αμύγδαλα

Μια μερίδα αμύγδαλα, περίπου 28γρ, παρέχει περίπου το 20% του μαγνησίου που χρειάζεστε την ημέρα. Επιπλέον, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι πλούσια σε καλά λιπαρά, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

Σπανάκι

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε πολλά θρεπτικά συστατικά συμπεριλαμβανομένου του μαγνησίου, των φυτικών ινών και του σιδήρου. Περίπου 1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένο σπανάκι παρέχει 78 mg μαγνησίου.

Μαύρα φασόλια

Τα μαύρα φασόλια είναι πλούσια σε φυτικές πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και πολλές διαφορετικές βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένου του μαγνησίου. Περίπου 1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένα σας χαρίζουν 60mg μαγνησίου.

Γάλα

Το γάλα είναι πλούσιο σε πολλά θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για την υποστήριξη των οστών και της αρτηριακής πίεσης, όπως κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο και βιταμίνη D. Περίπου 1 ποτήρι σας προσφέρει 24 με 26mg μαγνησίου.