Αυτή την εποχή του χρόνου, πολλοί από εμάς ψάχνουμε τρόπους για να μείνουμε πιστοί στις χειμερινές προπονήσεις μας και να αποφύγουμε την αύξηση βάρους που συνήθως φέρνουν οι γιορτές. Ωστόσο, αν δεν είστε φαν των υπαίθριων προπονήσεων (το κρύο σίγουρα δεν βοηθάει) ή αν έχετε βαρεθεί κάπως τη γιόγκα, ίσως είναι καιρός για μια νέα προσέγγιση στη fitness ρουτίνα σας. Τι θα λέγατε, λοιπόν, να ξεκινήσετε τα βάρη;

Αν και παρεξηγημένη, η προπόπονηση με βάρη στην πραγματικότητα διευκολύνει την απώλεια βάρους, αυξάνει τη μυϊκή μάζα, τονώνει τον μεταβολισμό, ενισχύει τα οστά και προάγει τη συνολική υγεία.

Είτε λοιπόν ψάχνετε έναν τρόπο να ενισχύσετε το αδυνάτισμά σας είτε να βελτιώσετε τη συνολική υγεία σας, αξίζει να συμπεριλάβετε τα βάρη στη fitness ρουτίνα σας. Και αν ακόμη δεν έχετε πειστεί, συνεχίστε το διάβασμα.

3 λόγοι να ξεκινήσετε τα βάρη

#1 Γρηγορότερος μεταβολισμός

Με το άφθονο φαγητό που χαρακτηρίζει τις γιορτές, πολλοί στρέφονται στο cardio για να χάσουν λίπος, καθώς καίει θερμίδες γρήγορα. Ωστόσο, η άρση βαρών υποστηρίζει μεγαλύτερη καύση θερμίδων πολύ μετά την ολοκλήρωση της προπόνησής σας. Η προπόνηση με αντιστάσεις βοηθά στην ανάπτυξη μυών που, με τη σειρά τους, σας βοηθούν να κάψετε περισσότερες θερμίδες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι περισσότεροι μύες εξασφαλίζουν υψηλότερο βασικό μεταβολικό ρυθμό (BMR) ή αλλιώς αυξάνουν τον αριθμό θερμίδων που καίει το σώμα σας σε κατάσταση ηρεμίας – μια κατάσταση που ευθύνεται για το 60-75% της συνολικής ημερήσιας καύσης των θερμίδων σας.

#2 Καλύτερη διάθεση

Για πολλούς από εμάς, ο χειμώνας σηματοδοτεί την αύξηση του άγχους και του στρες λόγω των αυξημένων απαιτήσεων στη δουλειά και στο σπίτι. Με τη σειρά του, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική κατανάλωση comfort food και τελικά σε περιττά κιλά. Αν και δεν είναι θεραπεία, τα βάρη μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τη διάθεση και το βάρος σας υπό έλεγχο.

#3 Ευκολότερη απώλεια βάρους

Η προσθήκη της άρσης βαρών στη fitness ρουτίνα σας θα μπορούσε επίσης να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το βάρος σας υπό έλεγχο ακόμη και όταν οι χειμερινές λιγούρες κάνουν την εμφάνισή τους. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η αύξηση βάρους στις γιορτές είναι ένα ιδιαίτερα συνηθισμένο φαινόμενο, είναι μια έξυπνη κίνηση να ξεκινήσετε τα βάρη.

*Μην ξεκινάτε ένα νέο είδος προπόνησης χωρίς πρώτα να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, καθώς και χωρίς καθοδήγηση από έναν πιστοποιημένο γυμναστή