Το σαββατοκύριακο είναι ιδανικό για να ξεκλέβουμε λίγες ώρες για τον εαυτό μας και να… μας προσφέρουμε χαλάρωση και αναζωογόνηση. Τα παρακάτω tips ολιστικής περιποίησης μπορούν να λειτουργήσουν είτε συνδυαστικά είτε μόνα τους. Ωστόσο, αν τα εφαρμόσουμε αργά το απόγευμα και μετά κοιμηθούμε, θα ξυπνήσουμε την άλλη μέρα με άλλη διάθεση και ανανεωμένη εμφάνιση.

#Περιποίηση με λιβάνι

Πριν κοιμηθούμε, καθαρίζουμε το πρόσωπό μας με καλλυντικά που περιέχουν χαλαρωτικά και αναζωογονητικά συστατικά, όπως για παράδειγμα, το λιβάνι. Ανακουφίζει από την ένταση και το στρες, από την αϋπνία, ενώ απαλύνει το έντονο αίσθημα ανησυχίας. Ταυτόχρονα δρα κατά των ρυτίδων, κατά της λιπαρότητας και της ακμής.

#2 Απολέπιση με θαλασσινό αλάτι

Μια άλλη ιδέα είναι να κάνουμε απολέπιση με θαλασσινό αλάτι και φυτικά λάδια. Αυτή η διαδικασία που διαρκεί γύρω στα 10-15’, τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, καταπραϋνει τα πρηξίματα και αποτοξινώνει την επιδερμίδα. Σε στεγνό δέρμα, παίρνουμε μια γενναία ποσότητα scrub και την απλώνουμε με κινήσεις πάνω κάτω σε όλο το σώμα . Έπειτα ξεπλένουμε και ιδανικά ξαπλώνουμε να κοιμηθούμε.

#3 Αρωματίζουμε τον χώρο μας

Χαμηλώνουμε τον φωτισμό στο δωμάτιο και ανάβουμε ένα αρωματικό κερί με αιθέρια έλαια που φημίζονται για τις ανακουφιστικές τους ιδιότητες. Κάποια από αυτά είναι η λεβάντα, το γεράνι, το νερολί, το ιλάνγκ – ιλάνγκ. Προτιμάμε τα αρωματικά κεριά, τα οποία περιέχουν βιολογικά αιθέρια έλαια, χωρίς χημικά, τοξίνες, δε βγάζουν καπνό και διαρκούν πολύ.

#4 Αφρόλουτρο με αιθέρια έλαια

Κάνουμε ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο με χλιαρό νερό και σταγόνες από αιθέρια έλαια όπως κυπαρίσσι, κέδρος, βασιλικός, μάραθος, αγριοκυπάρισσο και δενδρολίβανο. Όση ώρα μουλιάζουμε στην μπανιέρα, απλώνουμε σε καθαρό πρόσωπο, μια αντιοξειδωτική μάσκα με εκχυλίσματα ροδιού, που θα φωτίσει την όψη μας.

#5 Ενυδάτωση με μασάζ

Μετά το βραδινό μας ντους ή το αφρόλουτρο, κάνουμε ένα ολιγόλεπτο μασάζ με μια εντατική ενυδατική κρέμα σώματος. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύουμε την άμυνα του δέρματος και παράλληλα διώχνουμε την κούραση. Στη συνέχεια, πέφτουμε για ύπνο.

#6 Αντιοξειδωτικό ρόφημα

Πίνουμε ένα αντιοξειδωτικό ρόφημα, όπως πράσινο τσάι ή φασκόμηλο κλπ. Ετσι ενυδατώνουμε τα κύτταρα του οργανισμού μας και παράλληλα καταπολεμάμε τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες οδηγούν στην πρόωρη γήρανση.