Καρδιακή ανεπάρκεια: Πώς να περπατήσετε για 34% μικρότερο κίνδυνο

Σε ποια ταχύτητα να περπατήσετε για να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας κατά 34%..

Καρδιακή ανεπάρκεια: Πώς να περπατήσετε για 34% μικρότερο κίνδυνο

Σε νέα έρευνα στο Journal of the American Geriatrics Society για γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, διαπιστώθηκε ότι όσες ανέφερα ταχύτερο ρυθμό βαδίσματος είχαν χαμηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρδιακή ανεπάρκεια.

Καρδιακή ανεπάρκεια και περπάτημα

Μεταξύ 25.183 γυναικών ηλικίας 50-79 ετών, υπήρξαν 1.455 περιπτώσεις νοσηλείας περιπτώσεων καρδιακής ανεπάρκειας κατά τη διάρκεια μιας μέσης παρακολούθησης 16,9 ετών.

Σε σύγκριση με τις γυναίκες που περπατούσαν με απλό ρυθμό, όσες περπατούσαν με μέσο ρυθμό ή με γρήγορο ρυθμό είχαν 27% και 34% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας, αντίστοιχα.

Το γρήγορο περπάτημα για λιγότερο από 1 ώρα την εβδομάδα συσχετίστηκε με την ίδια μείωση του κίνδυνου καρδιακής ανεπάρκειας με το μέσο ή πιο χαλαρό περπάτημα για περισσότερες από 2 ώρες την εβδομάδα.

«Αυτή η μελέτη επιβεβαιώνει άλλες μελέτες που καταδεικνύουν τη σημασία της ταχύτητας περπατήματος στη θνησιμότητα και σε άλλα καρδιαγγειακά ζητήματα» αναφέρει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης.

«Δεδομένου ότι ο περιορισμένος χρόνος για άσκηση αποτελεί συχνά το εμπόδιο στην τακτική σωματική δραστηριότητα, το γρηγορότερο περπάτημα αλλά για λιγότερο χρόνο μπορεί να προσφέρει παρόμοια οφέλη για την υγεία με τα συνιστώμενα 150 λεπτά την εβδομάδα μέτριας σωματικής δραστηριότητας».

Λόγοι για να περπατήσετε πιο γρήγορα

Πριν αναφερθούν οι απαραίτητες τεχνικές για να καταφέρετε εύκολα και γρήγορα να αυξήσετε την ταχύτητα στο περπάτημά σας, αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους που θα σας πείσουν να το κάνετε:

  1. Εάν περπατάτε σε μια καθορισμένη απόσταση, τότε θα ολοκληρώνετε την διαδρομή σας πιο γρήγορα, γεγονός που σημαίνει ότι θα έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο για άλλες δραστηριότητες. Εάν από την άλλη περπατάτε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, τότε θα φτάνετε πιο μακριά, με αποτέλεσμα την καύση περισσότερων θερμίδων.
  2. Εάν αυξήσετε το ρυθμό βάδισης τότε αυξάνεται και το επίπεδο της άσκησης σε μέτρια ένταση. Αυτό με την σειρά του βελτιώνει την φυσική σας κατάσταση, μειώνοντας τον κίνδυνο για ποικίλα ζητήματα υγείας.
  3. Αυξήστε τις θερμίδες που καίτε κατά τη διάρκεια της βόλτας σας, περπατώντας μεγαλύτερη απόσταση στον ίδιο χρόνο ή αυξάνοντας την ταχύτητα σε σημείο που να «καίτε» διπλάσιες θερμίδες στην ίδια απόσταση.
Απόρρητο