Τα βαθιά γεράματα, στα οποία καταφέρνουν να φτάσουν κάποιοι, έχει διαπιστωθεί ότι οφείλονται στην καλή διατροφή. Ωστόσο, οι ερευνητές τονίζουν πως και η κατανάλωση τσαγιού μπορεί να είναι εξίσου ευεργετική.

Όπως μεταδίδει το «Express.co.uk», ολοένα και αυξάνονται τα στοιχεία που καταδεικνύουν πως η τακτική κατανάλωση ορισμένων ποικιλιών τσαγιού είναι απαραίτητη για να διατηρούνται υπό έλεγχο τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης.

Όχι μόνο είναι χρήσιμο για την αποτροπή της εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, αλλά το τσάι μπορεί επίσης να προστατεύσει από διάφορους τύπους καρκίνου, σύμφωνα με πολυάριθμες μελέτες.

Το πράσινο τσάι μπορεί να υπερηφανεύεται για πολλά οφέλη στην υγεία, χάρη στην υψηλή συγκέντρωση μοναδικών αντιοξειδωτικών.

Η ουσία που περιέχει

Το ρόφημα περιέχει μια ουσία γνωστή ως πολυφαινόλες, η οποία περιέχει υποομάδες αντιοξειδωτικών γνωστών ως κατεχίνες.

Αυτά τα μοναδικά μόρια έχουν επιδείξει ισχυρά αντικαρκινικά αποτελέσματα σε μια σειρά μελετών.

Επιπλέον, έχει καταγραφεί πως τα ποσοστά καρκίνου στους πληθυσμούς που καταναλώνουν πράσινο τσάι είναι χαμηλότερα, προκαλώντας μεγάλο ενδιαφέρον στους επιδημιολόγους.

Εκτιμάται ευρέως ότι οι πολυφαινόλες αναστέλλουν την κακοήθη συμπεριφορά που χαρακτηρίζει αρκετές ασθένειες.

Ως αποτέλεσμα, η κατανάλωση πράσινου τσαγιού έχει συχνά συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο θνησιμότητας για πολλές, διαφορετικά αιτίες.