Είτε εργάζεστε από το σπίτι, φορώντας ακόμα τις πιτζάμες σας, είτε πηγαίνετε στο γραφείο, μέχρι τώρα θα έχει συνειδητοποιήσει ότι το στρες που μπορεί να νιώθετε δεν αλλάζει. Κι ενώ υπάρχουν πολλοί αστάθμιστοι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την διάθεσή σας, μην ξεχνάτε υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον που σας χαρίζει ενέργεια, σας δίνει κίνητρα και σας εμπνέει με θετικές δονήσεις για να εργάζεστε στο μέγιστο των δυνατοτήτων σας.

Υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ανανεώσετε τον χώρο εργασίας σας, έτσι ώστε να έχετε μια σταθερή ροή έμπνευσης, δίχως άγχος και αποσπάσεις. Αυτό το εύκολο κόλπο, που μας προτείνουν οι ειδικοί δεν είναι απλώς διασκεδαστικό, αλλά έχει επίσης αποδειχθεί θεραπευτικό και μειώνει σημαντικά το στρες.

Τι λείπει από το γραφείο σας;

Ένα μπουκέτο λουλούδια, μας απαντούν οι ειδικοί. Σε έρευνες έχει αναφερθεί ότι οι φρέσκες συνθέσεις λουλουδιών μπορούν να χαρίσουν μια σημαντική ώθηση στην ψυχική μας υγεία, μειώνοντας τυχόν συναισθήματα άγχους, ανησυχιών ή κατάθλιψης. Στην πραγματικότητα, το γεγονός και μόνο ότι θα περιποιηθείτε τον εαυτό σας με ένα όμορφο μπουκέτο λουλουδιών μπορεί να αλλάξει την διάθεσή σας προς το καλύτερο.

Η ίδια η πράξη είναι μια μορφή αγάπης προς τον εαυτό μας, που συνήθως τείνουμε να παραμελούμε.

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Physiological Anthropology αποδεικνύει περαιτέρω τα οφέλη που απολαμβάνουμε από τα λουλούδια στους χώρους μας, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η αλληλεπίδραση με τα φυτά στο σπίτι ή στην δουλειά μπορεί να μειώσει σημαντικά τα επίπεδα στρες.

Λουλούδια ανάλογα με την διάθεση

Πέρα από την περίσταση, τα λουλούδια ταιριάζουν και με την διάθεσή σας. Για παράδειγμα, περιποιηθείτε τον εαυτό σας με τουλίπες εάν αισθάνεστε εξαιρετικά κουρασμένοι και γεμάτη ένταση. Εάν έχετε πονοκέφαλο, τα τριαντάφυλλα μπορεί να προσφέρουν επιπλέον ανακούφιση, εκτός από το να σας κάνουν να σκεφτείτε καλύτερα.

Εναλλακτικά, εάν η καρδιά σας χτυπάει γρήγορα και νιώθετε λίγο άγχος, η λεβάντα θα σας ανακουφίσει ενώ ταυτόχρονα θα μειώσει την αρτηριακή σας πίεση. Τα γεράνια θα εξασφαλίσουν ότι η ποιότητα του αέρα στο χώρο σας είναι στα καλύτερά της και οι ορχιδέες έχουν ένα φυσικό καταπραϋντικό αποτέλεσμα που θα σας κάνει να νιώσετε γαλήνη.

Και τέλος, αν νιώθετε έντονο εκνευρισμό ή ψυχική κόπωση, ένα μπουκέτο με κρίνους θα σας καταπραΰνει.