Ας το παραδεχθούμε. Ακόμα και αν σας αρέσει η γυμναστική, το γυμναστήριο μπορεί να μη σας ταιριάζει, ειδικά αν προτιμάτε τα ανταγωνιστικά ή ψυχαγωγικά αθλήματα αντί των κλασικών προπονήσεων ενδυνάμωσης ή cardio. Ωστόσο, εάν προσπαθείτε να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση ή να διατηρήσετε τη φόρμα σας, η δέσμευση σε ένα σταθερό πρόγραμμα προπονήσεων είναι «must» για να τα καταφέρετε.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να υλοποιήσετε τους fitness στόχους σας χωρίς να χρειαστεί να περάσετε τις πόρτες του γυμναστηρίου. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να απολαύσετε όλα τα οφέλη της άσκησης, και πολλά ακόμα, συμμετέχοντας σε αθλήματα που σας αρέσουν, αρκεί να το κάνετε τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας.

Ορεινή ή ποδηλασία δρόμου

Δρόμος ή μονοπάτια, γρήγορα ή αργά, η ποδηλασία είναι ένα από τα καλύτερα αθλήματα για τη συνολική φυσική σας κατάσταση. Οχι μόνο κάνετε μια φανταστική αερόβια προπόνηση, αλλά και οι μύες των ποδιών σας και πιο συγκεκριμένα οι τετρακέφαλοι, οι γλουτιαίοι και οι οπίσθιοι μηριαίοι θα τονωθούν.

Θερμίδες που καίτε: Για ένα άτομο περίπου ογδόντα κιλών, η ποδηλασία με μέτριο ρυθμό 10 mph ή λιγότερο θα σας βοηθήσει να κάψετε 580 θερμίδες την ώρα.

See you on court: μπάσκετ, βόλεϊ ή τένις;

Το μπάσκετ, το βόλεϊ και το τένις προσφέρουν όλα τα σωματικά οφέλη μιας εξαιρετικής προπόνησης ενώ σας δίνουν την ευκαιρία να αφήσετε την αγωνιστική σας πλευρά να λάμψει. Αυτά τα αθλήματα απαιτούν από εσάς να εκτελείτε σπριντ, πίβοτ, άλματα και σλαμ, που τονώνουν το καρδιαγγειακό σας σύστημα, τονώνοντας κάθε μυ στο σώμα σας.

Ενώ και τα τρία αθλήματα είναι κατάλληλα για τα περισσότερα επίπεδα φυσικής κατάστασης, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι αρχάριοι θα πρέπει να ξεκινήσουν με ένα μάθημα δεξιοτήτων και ασκήσεων πριν προχωρήσουν σε παιχνίδια ή αγώνες.

Θερμίδες που καίτε: Ενα άτομο περίπου ογδόντα κιλών αναμένεται να κάψει 600 θερμίδες τρέχοντας πάνω-κάτω στο γήπεδο, 300 θερμίδες δίνοντας πάσες και χτυπώντας την μπάλα του βόλεϊ και 600 θερμίδες παίζοντας τένις για μία ώρα.

Σκουός και ράκετμπολ

Ενα παιχνίδι σκουός ή ράκετμπολ μπορεί να κυμαίνεται από ένα άθλημα μειωμένης έντασης για αρχάριους έως και μια άκρως ανταγωνιστική και έντονη προπόνηση. Το κλειδί για να γίνουν αυτές οι δραστηριότητες προσιτές ανεξάρτητα από το επίπεδο της φυσικής κατάστασης είναι να επιβραδύνετε τον ρυθμό του παιχνιδιού.

Τόσο το σκουός όσο και το ράκετμπολ στοχεύουν τους μυς στην πλάτη, τους ώμους, τα χέρια, το στήθος, τους τετρακέφαλους, τους γλουτούς και τους μηριαίους, ενώ παράλληλα δουλεύουν τον πυρήνα σας. Συνδυάστε το με την αντοχή, την ταχύτητα, την ισορροπία και την ευκινησία που απαιτούνται και θα έχετε μια σούπερ προπόνηση.

Θερμίδες που καίτε: Ενα άτομο περίπου ογδόντα κιλών θα κάψει μεταξύ 600 και 800 θερμίδων σε ένα παιχνίδι σκουός ή ράκετμπολ. Οσο μεγαλύτερη είναι η ένταση τόσο μεγαλύτερη είναι η καύση θερμίδων.

The power of three ή τρίαθλο

Είτε είστε διά βίου αθλητής και θέλετε να δοκιμάσετε την αντοχή και τη δύναμή σας είτε είστε αρχάριος και χρειάζεστε έναν στόχο, η προπόνηση για τρίαθλο αποτελεί την καλύτερη επιλογή για τη φυσική σας κατάσταση.

Ο συνδυασμός τρεξίματος, ποδηλασίας και κολύμβησης θα προκαλέσει κάθε μυ του σώματός σας και θα ενισχύσει την αερόβια και αναερόβια φυσική σας κατάσταση.

Θερμίδες που καίτε: Ενα άτομο περίπου ογδόντα κιλών αναμένεται να κάψει περίπου 590 θερμίδες κάνοντας τζόκινγκ με ρυθμό 5 μίλια/ώρα, 580 θερμίδες κάνοντας ποδήλατο με μέτριο ρυθμό για μία ώρα και 532 θερμίδες κολυμπώντας με μέτριο ρυθμό για μία ώρα.