Η μείωση της υψηλής χοληστερίνης μπορεί να σας τρομάζει. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η διαχείρισή της δεν έχει να κάνει στην πραγματικότητα με το πόσους κρόκους αυγών καταναλώνετε. Ευτυχώς, τα καλά νέα είναι ότι με μικρές, στοχευμένες διατροφικές αλλαγές μπορείτε να δείτε διαφορά.

Τα φρέσκα τρόφιμα «ρίχνουν» την χοληστερίνη

Ναι, υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που κάποιος με υψηλή χοληστερίνη μπορεί να θέλει να αποφύγει ή να περιορίσει. Οι ειδικοί στον τομέα της διατροφής ωστόσο, επισημαίνουν ότι η προσθήκη υγιεινών, φρέσκων τροφών στην καθημερινή σας διατροφή μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τα επίπεδα χοληστερόλης και τη γενική υγεία σας.

Επικεντρώστε τα θεμέλια της διατροφής σας γύρω από θρεπτικές τροφές όπως φρούτα και λαχανικά και καλά για την καρδιά λιπαρά, όπως ξηροί καρποί, σπόροι, αβοκάντο, ελαιόλαδο και λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός.

Προσθέστε βρώμη

Η βρώμη είναι γνωστή για τα πολλά της οφέλη για την υγεία μας, καθώς συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του εντέρου, την καλύτερη διαχείριση του βάρους, την βελτίωση της αντίστασης στην ινσουλίνη και τη μείωση της χοληστερόλης. Η βρώμη περιέχει μια ίνα που ονομάζεται βήτα-γλυκάνη, η οποία ουσιαστικά βοηθά στην απομάκρυνση της χοληστερόλης από το σώμα, εξηγούν οι ειδικοί.

Ενώ η προσθήκη βρώμης στο πρωινό σας είναι ένα προφανές πιάτο, αυτά τα δημητριακά ολικής αλέσεως μπορούν να προστεθούν σε μια σειρά από άλλα πιάτα.

Βατόμουρα για επιδόρπιο

Τα μούρα είναι μια φυσική γλυκιά τροφή χωρίς πρόσθετα σάκχαρα και είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς. Σύμφωνα με μετά-ανάλυση, η κατανάλωση μούρων μείωσε σημαντικά τα επίπεδα της χοληστερίνης καθιστώντας τα μια προφανή επιλογή για τη μείωση της χοληστερόλης.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: