Οι περισσότεροι που περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους σκυμμένοι μπροστά σε οθόνες – είτε του υπολογιστή είτε του κινητού – αισθάνονται ένταση και σφίξιμο στον αυχένα, τον λαιμό ή και τους γοφούς μόλις ξυπνήσουν το πρωί. Αυτή όμως, δεν χρειάζεται να είναι η καθημερινότητά σας, μιας και υπάρχουν απλές και γρήγορες διατάσεις, που μπορείτε να κάνετε από την άνεση του κρεβατιού σας για να τονώσετε την ευεξία σας και να εκτονώσετε την συσσωρευμένη ένταση.

3 πρωινές διατάσεις για ευεξία

Οι πρωινές διατάσεις είναι μία από τις καλύτερες συνήθειες που μπορείτε να υιοθετήσετε, ανεξάρτητα από το εάν περνάτε ώρες καθισμένοι ή όχι, καθώς ο χρόνος που περνάτε ξαπλωμένοι όσο κοιμάστε, μπορεί να οδηγήσει σε σφιχτούς μυς το επόμενο πρωί.

Μερικά από τα οφέλη των διατάσεων μόλις ξυπνήσετε το πρωί περιλαμβάνουν την αύξηση της εσωτερικής θερμοκρασίας του σώματος που ζεσταίνει τους μύες και την αύξηση του οξυγόνου στο σώμα και τον εγκέφαλο, ώστε να είστε έτοιμοι για τις υποχρεώσεις της μέρας. Η διάταση βοηθά επίσης στην παραγωγή ενδορφινών που οδηγούν σε καλύτερη χαλάρωση και παραγωγικότητα.

Δοκιμάστε να ξεκινήσετε τη μέρα σας με μερικές ενεργές διατάσεις για να επιμηκύνετε τους μυς και να μειώσετε την ένταση, προωθώντας την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή.

Stretch #1 Διάταση στον αυχένα

Στην περιοχή του αυχένα και του λαιμού τείνει να συσσωρεύεται το άγχος που βιώνουμε καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας, οπότε η διάταση το πρωί μόλις ξυπνήσετε θα σας βοηθήσει να το εκτονώσετε.

Πώς να το κάνετε: Με το ένα χέρι πάνω από το κεφάλι σας, μετακινήστε το αυτί σας ήπια προς τα κάτω προς τον ώμο σας. Κρατήστε το τέντωμα για δύο δευτερόλεπτα, επιστρέψτε στην ουδέτερη θέση και επαναλάβετε 10 φορές ανά πλευρά.

Stretch #2 Διάταση τραπεζοειδούς

Η διάταση του τραπεζοειδούς, που βρίσκεται στο κάτω μέρος του λαιμού και εκτείνεται στην περιοχή της πλάτης και των ώμων, θα βοηθήσει στη μείωση του πόνου ενώ χαλαρώνει και επαναφέρει τον ώμο. Αυτό είναι σημαντικό γιατί βοηθά στη σταθεροποίηση και την κίνηση της ωμοπλάτης, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Έχοντας αυτά κατά νου, η διάταση αυτή μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο στον ώμο, το άνω μέρος της πλάτης και τον αυχένα. Και, ως πρόσθετο πλεονέκτημα, υποστηρίζει την βελτιωμένη στάση του σώματος.

Πώς να το κάνετε: Ξεκινήστε τοποθετώντας το δεξί σας χέρι στον αριστερό σας ώμο. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το αριστερό σας χέρι κάτω από τον αγκώνα σας και σύρετε απαλά το δεξί σας χέρι πάνω από τον αριστερό σας ώμο και κάτω από την πλάτη σας. Κρατήστε αυτό το τέντωμα για δύο δευτερόλεπτα, επιστρέψτε στην ουδέτερη θέση και επαναλάβετε 10 φορές σε κάθε πλευρά.