Η ένταση στους ώμους και τον αυχένα μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο και ένα γενικευμένο αίσθημα δυσφορίας. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να την απελευθερώσετε εύκολα και να ανακουφιστείτε. Τα μόνα πράγματα που χρειάζεστε είναι προαιρετικά ένα χαλάκι και μια μπάλα του τένις.

Απελευθερώνοντας την ένταση σε ώμους και αυχένα

Ξεκινήστε ξαπλώνοντας στο χαλάκι και τοποθετήστε μια μικρή μπάλα του τένις (ή οποιαδήποτε μπάλα αυτού του μεγέθους) κάτω από τον άνω τραπεζοειδή μυ σας, ο οποίος εκτείνεται από τη βάση του λαιμού έως τη μέση της πλάτης, εκτείνοντας στους ώμους σας. Με την μπάλα σε αυτή την περιοχή, κάνετε μικρές κινήσεις με το κεφάλι και το λαιμό σας.

Στη συνέχεια, ενσωματώστε και τα χέρια σας στις κινήσεις. Αρχικά, σηκώνετε το ένα χέρι ακριβώς πάνω από το κεφάλι σας. Έπειτα σηκωθείτε, σταυρώστε τα χέρια στο στήθος σας και ξαπλώστε και πάλι πάνω στο μπαλάκι. Όλες αυτές οι κινήσεις στοχεύουν στο να προσφέρουν στον τραπεζοειδή μυ σας την απαραίτητη πίεση για να εκτονωθεί η ένταση.

Η κίνηση των χεριών σας αλλάζει τη θέση, την έκταση και την ενεργοποίηση των ώμων σας, οι οποίοι με τη σειρά τους μπορούν να σας προσφέρουν διατάσεις που λειτουργούν όλες μαζί και ανακουφίζετε από τη συσσωρευμένη ένταση του αυχένα και των ώμων.

Το «κλειδί» είναι στην ταχύτητα

Οι ειδικοί τονίζουν ότι είναι σημαντικό να κάνετε αυτές τις διατάσεις αργά, πιο αργά τουλάχιστον από όσο συνηθίζετε. Μερικές φορές, εάν οι κινήσεις σας είναι απότομες ή έντονες μπορεί να προκαλέσει παραπάνω ένταση στους μυς. Ολοκληρώνετε τη συνεδρία χαλάρωσης μεταβαίνοντας στον άλλο ώμο σας.

Για να κλείσετε δοκιμάσετε μερικές ήπιες διατάσεις του αυχένα. Καθίστε και φέρετε αργά το αυτί σας προς τον ώμο και από τις δύο πλευρές. Επαναλάβετε δύο ή τρεις φορές, εισπνέοντας και εκπνέοντας αργά.