Το καλοκαίρι έχει μπει επίσημα και τώρα είναι η περίοδος που οι περισσότεροι ξεκινούν να προσέχουν λίγο περισσότερο την διατροφή τους και να γυμνάζονται λίγο πιο εντατικά. Κι ενώ οι προπονήσεις βελτιώνουν την σιλουέτα μας, είναι γνωστό ότι μπορούν να ωφελήσουν και την υγεία μας, ξεκινώντας από την συμβολή τους στην εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς.

Τι προπόνηση «θέλει» η καρδιά;

Ειδικά αν το πρόγραμμά σας είναι γεμάτο, οι ειδικοί προτείνουν να εστιάσετε στην αποτελεσματικότητα. Μία καλή επιλογή θα μπορούσε να είναι οι προπονήσεις υψηλής έντασης διαλειμματικής προπόνησης (HIIT), καθώς σας βοηθούν να «κάψετε» πολλές θερμίδες σε σχετικά σύντομα χρονικά διαστήματα, μας εξηγούν. Αυτές θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε τόσο την δύναμη όσο και την αντοχή σας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα παραλείψετε την προπόνησή σας εξαιτίας άλλων υποχρεώσεων, δοκιμάστε να τις εντάξετε στο πρόγραμμά σας νωρίς το πρωί.

Διατηρήστε την ποικιλία

Προσπαθήστε να διατηρήσετε ποικιλία αναφορικά με τις προπονήσεις ακόμα και αν κάθε φορά επιλέγετε την ίδια δραστηριότητα. Επιλέξτε διαφορετικά στυλ ή και ασκήσεις, μειώστε ή αυξήστε την ένταση ανάλογα με τις ανάγκες και τα επίπεδα της ενέργειάς σας και προσπαθήστε να είναι διασκεδαστικές.

Επιπλέον μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε κάποιες προπονήσεις μαζί με φίλους για να αυξήσετε τον ανταγωνισμό και να ωθήσετε την προσωπική σας απόδοση.