Η θερμοκρασία ανεβαίνει, ο ήλιος λάμπει και οι παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά μας καλούν. Μακάρι το να φεύγαμε για τις πολυπόθητες καλοκαιρινές διακοπές να ήταν τόσο εύκολο όσο το να πάρουμε ένα σακίδιο με τα απολύτως απαραίτητα και να ξεκινήσουμε. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει. Στην πραγματικότητα, η προετοιμασία για τις διακοπές μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε ένα χάος από αμέτρητες λίστες με τα απαραίτητα για το σπίτι, την παραλία, την διαμονή, το ταξίδι. Όμως, εκτός από αυτά τα απαραίτητα, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα σνακ που θα σας γεμίσουν με ενέργεια και όρεξη.

Τα σνακ για το ταξίδι

Από ξηρούς καρπούς μέχρι και σοκολάτα, αυτά είναι μερικά από τα καλύτερα σνακ για κάθε στιγμή στο ταξίδι σας.

DIY κουτί σνακ με τυρί, κράκερ, χούμους και φρούτα

Ένα από τα αγαπημένα σνακ hacks για ταξίδια των ειδικών είναι να φτιάχνετε τα δικά σας DIY κουτάκια με σνακ. Μέσα του μπορείτε να βάλετε κράκερ, τυρί τσένταρ, σταφύλι ακόμα και χούμους, που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας. Αυτό το σνακ περιέχει αρκετή πρωτεΐνη, λιπαρά και υδατάνθρακες για να σας κρατήσει μέχρι να φτάσετε στο προορισμό σας.

Μαύρη σοκολάτα

Η σοκολάτα είναι ένα αδιαπραγμάτευτο σνακ όταν βρίσκεστε εν κινήσει, καθώς αφενός θα ικανοποιήσει την επιθυμία σας για γλυκό και αφετέρου σας χαρίζει τις πολύτιμες αντιφλεγμονώδεις πολυφαινόλες. Δοκιμάστε να την κόψετε σε μικρότερες μερίδες για σνακ ή να την ενσωματώσετε στο DIY box.

Επίσης μπορείτε να την συνδυάσετε με μερικούς ξηρούς καρπούς, όπως λίγα αμύγδαλα.

Δαμάσκηνα

Επιλέξτε δαμάσκηνα σε ατομική συσκευασία, που μπορείτε εύκολα να βάλετε στο σακίδιό σας. Πολλές μελέτες δείχνουν ακόμη ότι η κατανάλωση πέντε έως έξι δαμάσκηνων κάθε μέρα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της απώλειας οστικής μάζας.

Χωρίς πρόσθετα σάκχαρα και τρία γραμμάρια φυτικών ινών ανά μερίδα, η συμπερίληψη των δαμάσκηνων σε ένα ταξιδιωτικό σνακ μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη της φυσιολογικής κινητικότητας του εντέρου.