Λίγα πράγματα μπορούν να μας προσφέρουν όλα τα οφέλη που μας χαρίζει η αερόβια γυμναστική. Οι μύες σας, συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς σας, εργάζονται σκληρά. Οι συστάσεις των ειδικών είναι αρκετά σαφείς ότι όταν πρόκειται για αερόβια άσκηση, οποιαδήποτε ποσότητα είναι χρήσιμη και γενικά όσο περισσότερη τόσο καλύτερη, ειδικά για τα άτομα που έχουν μια κατά τα άλλα καθιστική ζωή.

Ωστόσο, εάν αναζητάτε συγκεκριμένα οφέλη όπως η υγεία της καρδιάς, ίσως χρειαστεί να είστε πιο σκόπιμοι ή οργανωτικοί όταν πρόκειται για τις αερόβιες προπονήσεις σας. Έτσι εάν αναρωτιέστε πόσο χρόνο θα πρέπει να αφιερώνετε σε κάθε προπόνηση, οι ειδικοί μας αποκαλύπτουν.

Πόση αερόβια γυμναστική για γερή καρδιά;

Οι δραστηριότητες που περιλαμβάνουν συνεχή κίνηση και τη χρήση μεγάλων μυϊκών ομάδων για την αύξηση του καρδιακού σας παλμού είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσετε το καρδιαγγειακό σας σύστημα, την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία σας, υγιή.

Τα υψηλότερα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας συνδέονται με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Τα άτομα που ανέφεραν τη μεγαλύτερη σωματική δραστηριότητα είχαν 60% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου από τους λιγότερο δραστήριους συνομηλίκους τους, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PLOS Medicine. Ωστόσο, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ακόμη και η αύξηση της καθημερινής σας δραστηριότητας κατά 1.000 βήματα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου.

Πόσο διαρκεί λοιπόν μια προπόνηση cardio για την υγεία της καρδιάς; Επιδιώξτε 30 λεπτά cardio μέτριας έντασης την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα.

Τι τύπο άσκησης να επιλέξω;

«Αυτό είναι το ελάχιστο αν κάποιος θέλει να έχει τον ελάχιστο μέσο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου» μας λένε οι ειδικοί. Για ακόμη μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία της καρδιάς, η American Heart Association (AHA) συνιστά να αυξήσετε το σύνολο της εβδομαδιαίας δραστηριότητάς σας στα 300 λεπτά.

Επιλέξτε οποιαδήποτε μορφή αερόβιας άσκησης σας αρέσει. Το περπάτημα είναι μια εξαιρετική επιλογή και τείνει να είναι η πιο προσιτή, αλλά άλλες επιλογές περιλαμβάνουν τη χρήση του ελλειπτικού, την ποδηλασία, την κωπηλασία, το τζόκινγκ/τρέξιμο, το κολύμπι, το σκι, την πεζοπορία, το pickleball και ακόμη και τον χορό.

Όποια δραστηριότητα και αν επιλέξετε, στοχεύστε να κινηθείτε με μέτρια ένταση, να μπορείτε δηλαδή να συνεχίσετε μια συζήτηση σε αυτή την ένταση, αλλά ταυτόχρονα να μην είναι πολύ εύκολη. Καθώς αποκτάτε φυσική κατάσταση, μπορείτε ελεύθερα να προσθέσετε περιόδους υψηλότερης έντασης στη ρουτίνα σας.