Η προσπάθεια να τηρήσετε την δίαιτά σας μπορεί να είναι πρόκληση, ειδικά αν είστε κάποιος που επικεντρώνεται κυρίως σε ποια τρόφιμα «δεν μπορείτε να φάτε» ή «πρέπει να αποφύγετε». Ενώ κάθε στρατηγική για αδυνάτισμα μπορεί να έχει τα δικά της εξατομικευμένα σύνολα στόχων και κατευθυντήριων γραμμών, είναι χρήσιμο να επικεντρωθείτε στις τροφές που μπορείτε να απολαύσετε και ταυτόχρονα σας προσφέρουν φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά που θα ενισχύσουν τις προσπάθειές σας αλλά και την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.

Οι κορυφαίες τροφές για αδυνάτισμα

Όσον αφορά την επιλογή των καλύτερων τροφών που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους στόχους σας, ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας είναι να βεβαιωθείτε ότι το ντουλάπι, το ψυγείο και η κατάψυξή σας είναι πάντα εφοδιασμένα με μερικά βασικά είδη που μπορείτε να πάρετε όποτε θέλετε.

Το να έχετε αυτές τις τροφές στη διάθεσή σας μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε τις λιγότερο θρεπτικές και περισσότερο θερμιδικές επιλογές ή να αντισταθείτε στην επιθυμία να παραγγείλετε απέξω όταν η κούραση σας έχει καταβάλλει.

Βρώμη ή πλιγούρι βρώμης

Το να έχετε ένα κουτί βρώμης στο ντουλάπι σας μπορεί να σας βοηθήσει τα πρωινά που χρειάζεστε μια θρεπτική «πηγή» φυτικών ινών, ειδικά επειδή η αύξηση της πρόσληψης φυτικών ινών έχει συσχετιστεί με μεγαλύτερη απώλεια βάρους. Το πλιγούρι βρώμης είναι μια υγιεινή και χορταστική επιλογή πρωινού και χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά για να το φτιάξετε.

Μπορείτε να ρίξετε διάφορα φρούτα, να προσθέσετε γάλα ή νερό και να προσθέσετε ξηρούς καρπούς ή σπόρους, που θα σας κρατήσουν χορτάτους για περισσότερη ώρα.

Κατεψυγμένο μιξ λαχανικών

Τα κατεψυγμένα λαχανικά είναι ένα εξαιρετικό τρόφιμο που μπορείτε να προμηθευτείτε γιατί δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι θα χαλάσουν πριν προλάβετε να τα καταναλώσετε. Ειδικά στην περίπτωση, που ταξιδεύετε συχνά ή είστε ιδιαίτερα πολυάσχολοι αυτήν την περίοδο μπορείτε πάντα να βγάλετε τη σακούλα με τα κατεψυγμένα λαχανικά και να τα προσθέσετε στο μεσημεριανό, το δείπνο ή το σνακ σας.

Μπορείτε να διαλέξετε το αγαπημένο σας ατομικό λαχανικό ή να προσθέσετε λίγη ποικιλία στο πιάτο σας αγοράζοντας μια σακούλα με διάφορα λαχανικά. Όλα α λαχανικά είναι εξαιρετικά για απώλεια βάρους, επειδή, είναι «χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά», όπως μας λένε οι ειδικοί.

Καρύδια

Τα καρύδια είναι μια απίστευτα χορταστική τροφή, χάρη στον συνδυασμό τους από πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά. «Η συμπερίληψη χορταστικών τροφών στη διατροφή σας μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει τους ανθρώπους να τρώνε λιγότερο και τελικά να χάσουν βάρος» λένε χαρακτηριστικά οι ειδικοί.

Στην πραγματικότητα, τα καρύδια είναι γνωστό ότι έχουν απίστευτα υψηλές συγκεντρώσεις ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, α οποία όχι μόνο συνδέονται με την απώλεια βάρους, αλλά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς όταν χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο για ανθυγιεινά επεξεργασμένα λιπαρά.