Cardio ασκήσεις, όπως η ποδηλασία ή το τρέξιμο φαίνεται να προκαλούν ευεργετικές αλλαγές σε κυτταρικό επίπεδο με τρόπο που δεν συμβαίνει με τις προπονήσεις δύναμης, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Applied Physiology. Αυτός αποτελεί σύμφωνα με τους ειδικούς ένας ακόμη λόγος για να παραμείνουμε ενεργοί ή να αυξήσουμε την φυσική μας δραστηριότητα, καθώς όχι μόνο βελτιώνουμε την μεταβολική μας υγεία αλλά αυξάνονται και οι πιθανότητες μακροζωίας.

Γιατί να δοκιμάσετε την boxing προπόνηση

Η υψηλή ένταση του αθλήματος και οι πολυάριθμες παραλλαγές του σε κάθε μάθημα απαιτούν να χρησιμοποιείτε πολλές διαφορετικές μυϊκές ομάδες και να διατηρείτε αμείωτη τη συγκέντρωσή σας.

Ετσι, κάθε προπόνηση παραμένει ενδιαφέρουσα και απαιτητική, ενώ αποσπά τη σκέψη σας από τους προβληματισμούς της καθημερινότητας. Αλλωστε, όταν τα χέρια σας πρέπει να χτυπούν γρήγορα σε συγκεκριμένους συνδυασμούς, το μυαλό σας δεν θα έχει χρόνο να σκεφτεί τίποτε άλλο πέρα από το να ρίξει την επόμενη γροθιά.

Επιπλέον, η πυγμαχία μπορεί να θωρακίσει την υγεία της καρδιάς σας, να ενισχύσει την απώλεια βάρους, να αναβαθμίσει την ποιότητα του ύπνου σας και κατ’ επέκταση να τονώσει τη συνολική υγεία σας. Φορέστε λοιπόν τα γάντια του μποξ και διαβάστε αναλυτικότερα πώς αυτή η μορφή άσκησης προάγει την υγεία σας.

Υπάρχει λόγος που αισθάνεστε υπέροχα όταν αρχίζετε να χτυπάτε τον σάκο. Αυτή η κίνηση μπορεί να απελευθερώσει ένα κύμα ενδορφινών, οι οποίες συμβάλλουν στη μείωση του στρες, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ακαδημαϊκό περιοδικό «Neuroscience & Biobehavioral Reviews».
Οταν απελευθερώνονται ενδορφίνες, αυξάνεται η παραγωγή ντοπαμίνης, η οποία ουσιαστικά ενισχύει την ευεξία σας, καταπολεμώντας το στρες που μπορεί να αισθάνεστε.