Ο χορός δεν είναι απλώς μια μορφή άσκησης. Είναι μια δραστηριότητα που εμπλέκει εξίσου το σώμα και το μυαλό μας. Γιατί, λοιπόν, να μην εκμεταλλευτούμε τα πολλαπλά οφέλη του;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι να επιλέξουμε τον χορό για να ενισχύσουμε τη σωματική μας υγεία και ευεξία.

#1 Ο χορός ενισχύει την υγεία της καρδιάς και των πνευμόνων

Ο χορός είναι αερόβια άσκηση. Αυτό σημαίνει πως κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης χορού, οι χτύποι της καρδιάς μας και η πρόσληψη οξυγόνου από το σώμα μας αυξάνονται. Ετσι, η καρδιά μας δυναμώνει, οι παλμοί μας πέφτουν, η κυκλοφορία του αίματός μας βελτιώνεται και οι πνεύμονές μας λειτουργούν πιο αποτελεσματικά. Ωστόσο, για να απολαύσουμε αυτά τα οφέλη, θα πρέπει να επενδύουμε 150-300 λεπτά την εβδομάδα σε χορό μέτριας έντασης ή 75-150 λεπτά σε χορό υψηλής έντασης.

#2 Μας βοηθά να χάσουμε βάρος

Μία ώρα χορού αρκεί για να κάψουμε 400 θερμίδες, ενώ οι τακτικές προπονήσεις μειώνουν το λίπος και ρίχνουν τα επίπεδα χοληστερίνης του αίματος – ένδειξη ότι όχι μόνο αδυνατίζουμε, αλλά χάνουμε βάρος με υγιή τρόπο.

Επιπλέον, η ολοκαίνουργια μυϊκή μάζα που αποκτάμε ενισχύει τον μεταβολισμό μας, με αποτέλεσμα να καίμε περισσότερες θερμίδες ακόμη και όταν δεν… φοράμε τα παπούτσια του χορού. Το καλύτερο; Οι θεαματικές αλλαγές που θα δούμε στο σώμα μας δεν θα έχουν συντελεστεί ενώ κοιτάζουμε τον τοίχο του γυμναστηρίου πάνω στο στατικό ποδήλατο. Θα συμβαίνουν ενώ διασκεδάζουμε!

#3 Μειώνει το στρες

Οταν χορεύουμε, τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, πέφτουν. Ταυτόχρονα, οι ορμόνες που συνδέονται με ευχάριστα συναισθήματα, όπως η σεροτονίνη, αυξάνονται σημαντικά. Δεν είναι παράλογο. Η έντονη κίνηση, ιδιαίτερα όταν συνοδεύεται από την αγαπημένη μας μουσική, μας βοηθά να ξεσπάσουμε και να διώξουμε από πάνω μας την ένταση της καθημερινότητας.

#4 Μας χαρίζει αυτοπεποίθηση

Αυτή η ευχάριστη… παρενέργεια συνοδεύει κάθε νέα δεξιότητα που κατακτάμε. Αλλά και το γεγονός ότι πλέον μπορούμε να εντυπωσιάσουμε με τις φιγούρες μας στις βραδινές μας εξόδους σίγουρα δεν βλάπτει!

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: