Υπάρχουν πολλές παρερμηνείες όσον αφορά την προπόνηση δύναμης και μία από τις μεγαλύτερες, σύμφωνα με τους ειδικούς στο τομέα του fitness είναι ότι τα καθίσματα αποτελούν την καλύτερη άσκηση εάν οι σφιχτοί γλουτοί είναι στους στόχους σας. Αν και αποτελούν μια καλή άσκηση δεν είναι η πιο αποτελεσματική.

Αντί για αυτά, μπορείτε να δοκιμάσετε την γέφυρα, την ώθηση από το ισχίο αλλά και την άρση deadlift. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές κάθε κίνησης και υπάρχει μια επιλογή για κάθε άτομο ανάλογα με το επίπεδό σας.

Σφιχτοί γλουτοί με γέφυρα

Ξαπλώστε ανάσκελα, με τα γόνατα λυγισμένα και τα χέρια στα πλευρά σας. Σηκώστε τη λεκάνη σας, σφίγγοντας τους κοιλιακούς και τους γλουτούς, και μείνετε εκεί για 2-3΄. Κατεβάστε τη λεκάνη σας αργά και επαναλάβετε 12-15 φορές.

Αυτή η κίνηση είναι εξαιρετική για όλα τα επίπεδα και θα σας διδάξει πώς να ενεργοποιήσετε σωστά τους γλουτούς σας για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την προπόνηση σας, αλλά και να αποφύγετε τραυματισμούς.

Μερικές ακόμα ασκήσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε περιλαμβάνονται στην ρουτίνα που ακολουθεί και θα χρειαστείτε μόλις 15 λεπτά: