Μπορεί παλαιότερα να νομίζαμε ότι για να αποκομίσουμε τα σημαντικά οφέλη της γυμναστικής θα πρέπει να γυμναζόμαστε με τις ώρες, τα τελευταία χρόνια όμως οι σύντομες προπονήσεις κερδίζουν ολοένα και περισσότερους θαυμαστές. Άλλωστε, οι σύντομες προπονήσεις εντάσσονται εύκολα στο ασφυκτικό πρόγραμμά μας, ενώ παράλληλα έχουν κάποια σημαντικά πλεονεκτήματα καθώς γυμνάζουμε πολλές μυϊκές ομάδες σε μία μόλις προπόνηση.

Τι μας προσφέρουν οι σύντομες προπονήσεις;

Καλύτερη υγεία

Πολλές μελέτες υποστηρίζουν ότι οι σύντομες, έντονες προπονήσεις μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικές, αν όχι περισσότερο, από τις λιγότερο τακτικές προπονήσεις, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων, παρατείνοντας τη διάρκεια της ζωής μας, βοηθώντας μας να κάψουμε περισσότερο λίπος, βελτιώνοντας τη διάθεσή μας και ενισχύοντας τον μεταβολισμό μας.

Πιο εύκολο αδυνάτισμα

Φανταζόσασταν ότι οι σύντομες προπονήσεις είναι πιο αποτελεσματικές, όταν στόχος μας είναι το αδυνάτισμα; Κι όμως, οι σύντομες και έντονες προπονήσεις, όπως η ΗΙΙΤ, οδηγούν σε αυξημένη καύση θερμίδων και κατ’ επέκταση σε αυξημένη μείωση σωματικού λίπους. Αυτό φαίνεται να συμβαίνει λόγω της αύξησης του βασικού μεταβολισμού μετά την προπόνηση, με έρευνες να δείχνουν ότι μετά από μια διαλειμματική προπόνηση το σώμα συνεχίζει να καίει περισσότερες θερμίδες για τα επόμενα δύο 24ωρα.

Γυμνάζουμε χέρια, κοιλιακούς και πλάτη σε τριάντα λεπτά