Μια σχέση για να μακροημερεύσει απαιτεί πολύ χρόνο, θέληση, προσπάθεια και προσοχή. Αν οι υποχρεώσεις μας είναι τέτοιες που δεν μας το επιτρέπουν αυτό, δεν θα μπορούμε να δώσουμε το 100% μας σε έναν σύντροφο. Πέραν τούτου, μπορεί επίσης λόγω των δικών μας ψυχικών απαιτήσεων και αναγκών, να μην είμαστε έτοιμοι για μια νέα σχέση. Συνεπώς, ίσως θα ήταν καλύτερα να μην βιαστούμε να εμπλακούμε σε έναν δεσμό.

Αυτά είναι μερικά σημάδια που μπορεί να δείχνουν ότι δεν είστε έτοιμοι για μια νέα σχέση, ακόμη κι αν ονειρεύεστε τις όμορφες στιγμές που θα μπορούσατε να ζήσετε με έναν σύντροφο:

  1. Είστε πολύ απασχολημένοι

Μερικές φορές χρειάζεται να φροντίσουμε άλλα πράγματα πριν μπορέσουμε να χειριστούμε και να επενδύσουμε σε μια σχέση, είτε αυτά σχετίζονται με τη δουλειά, είτε με την υγεία μας είτε με κάποια άλλη πτυχή της ζωής μας. Εάν θέλετε να το αλλάξετε αυτό, αφιερώστε λίγο χρόνο για να αναλογιστείτε από ποιες ευθύνες θα μπορούσατε ίσως να παραιτηθείτε.

  1. Περιμένετε δραστικές αλλαγές στη ζωή σας

Εάν βρίσκεστε αντιμέτωποι με σημαντικές αλλαγές στη ζωή σας, μπορεί να είναι δύσκολο να διατηρήσετε μια σχέση. Μέχρι να γίνει πιο σταθερή η ζωή σας ίσως δεν πρέπει να δεσμευτείτε. Μπορείτε να βγείτε ραντεβού, αλλά ενημερώστε τον σύντροφό σας ότι δεν αναζητάτε κάποια σοβαρή δέσμευση αυτή τη στιγμή.

  1. Δεν έχετε ξεπεράσει την προηγούμενη σχέση σας

Το να ξεπεράσετε έναν χωρισμό μπορεί να διαρκέσει μήνες ή και χρόνια. Τα περιστασιακά ραντεβού μπορεί να επιταχύνουν τη διαδικασία, αλλά αν συγκρίνετε όλους όσους συναντάτε με τον πρώην σύντροφό σας ή το σκέφτεστε σοβαρά, αξιολογήστε αν είστε πραγματικά έτοιμοι να προχωρήσετε ή τελικά αυτό που θέλετε είναι να ξανασμίξετε με τον πρώην σας.

  1. Δεν νιώθετε έτοιμοι να γίνετε συναισθηματικά ευάλωτοι

Οι άνθρωποι που δεν είναι προετοιμασμένοι για μια σχέση συχνά είναι συγκρατημένοι. Για παράδειγμα, μπορεί να δυσκολεύστε να δείξετε σε κάποιον τα συναισθήματά σας παρόλο που σας αρέσει. Στην περίπτωση αυτή, οι συζητήσεις σας θα είναι σύντομες και θα αισθάνεστε πίεση σε πιο προσωπικές στιγμές. Πολλοί παράγοντες θα μπορούσαν να το προκαλέσουν αυτό, αλλά η συζήτηση με έναν ειδικό μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα γιατί συμβαίνει αυτό.

  1. Δεν ξέρετε εάν σας ταιριάζει

Συχνά γοητευόμαστε όταν μας φλερτάρουν, αλλά είναι άλλο πράγμα ο ενθουσιασμός και άλλο ο έρωτας. Προχωρήστε με τον δικό σας ρυθμό και ζητείστε από τον σύντροφό σας να σεβαστεί το γεγονός ότι θέλετε να πάτε πιο αργά, ώστε και οι δύο να διαπιστώσετε αν υπάρχει συμβατότητα και προοπτική.

  1. Δεν είστε ο εαυτός σας

Πολλοί άνθρωποι διστάζουν να εκφράσουν τις πραγματικές τους απόψεις καθώς φοβούνται ότι μπορεί να μην γίνουν αποδεκτοί γι’ αυτό που πραγματικά είναι. Προφανώς κανείς από τους δύο σας δεν είναι διατεθειμένος να αναλάβει μια σημαντική δέσμευση εάν δεν είναι ο εαυτός του με το άτομο που αγαπάει, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τον σύντροφό του.

  1. Ζητάτε από τους συντρόφους σας να αλλάξουν

Εάν πάντα προσπαθείτε να αλλάξετε τους συντρόφους σας, πιθανότατα βγαίνετε ραντεβού με τα λάθος άτομα ή προσπαθείτε να βγαίνετε ραντεβού με κάποιον που μοιάζει περισσότερο σε εσάς. Ενώ η αλλαγή και η προσωπική ανάπτυξη είναι μια σημαντική και θετική πτυχή των σχέσεων, αυτές οι αλλαγές πρέπει να είναι υγιείς.

  1. Δεν νιώθετε την ανάγκη να βγείτε ραντεβού

Αν υποψιάζεστε ότι οι πληγές από το παρελθόν σάς εμποδίζουν να μπείτε σε μια νέα σχέση, αντιμετωπίστε το με τη βοήθεια ενός ειδικού. Αλλά αν απλά δεν νιώθετε την ανάγκη να βγείτε ραντεβού σε αυτή τη φάση της ζωής σας, τότε μην το κάνετε, αφού η δέσμευση αυτή τη στιγμή μάλλον δεν είναι ό,τι καλύτερο για εσάς.

  1. Έχετε θέματα εμπιστοσύνης

Εάν δυσκολεύεστε να δείξετε εμπιστοσύνη, αυτή είναι μια από τις προφανείς ενδείξεις ότι δεν είστε έτοιμοι για μια νέα σχέση. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν η εμπιστοσύνη που είχατε δείξει στο παρελθόν έχει κλονιστεί. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, δεν είναι δίκαιο να είστε καχύποπτοι και να ελέγχετε υπερβολικά τους συντρόφους σας σε μια προσπάθεια να αισθάνεστε ασφάλεια. Προχωρείστε αργά και χτίστε εμπιστοσύνη σταδιακά και με συνεχείς προσπάθειες.

  1. Δεν ήσασταν ποτέ single

Ίσως να μην είχατε τον χρόνο να ανακαλύψετε πραγματικά ποιοι είστε, αν μπαινοβγαίνατε με ευκολία σε σχέσεις. Στην περίπτωση αυτή είναι σημαντικό να μείνετε και λίγο μόνοι και να απολαύσετε τη ζωή, χωρίς δεσμεύσεις. Πάρτε το χρόνο σας και μάθετε πώς να περνάτε καλά με τον εαυτό σας, τους φίλους σας και την οικογένειά σας.