Το manifesting είναι μια πρακτική που σας επιτρέπει να πραγματοποιήσετε τις επιθυμίες σας μέσω των σκέψεων, του οραματισμού, της έλξης, της πίστης και της δράσης. Σε αντίθεση με την πεποίθηση ότι «πιστεύω ό,τι βλέπω», στο manifesting πρέπει πρώτα να πιστέψετε ότι θα αποκτήσετε αυτό που θέλετε. Μέσω της δύναμης του μυαλού και της σκέψης μπορείτε να αλλάξετε και να αναδιαμορφώσετε την πραγματικότητα που βιώνετε. Ενσαρκώστε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας, το άτομο που θέλετε να γίνετε, για να… ξεκλειδώσετε τις άπειρες δυνατότητές σας.

Πώς κάνω manifesting;

Η συγγραφέας του «Manifest» Roxie Nafousi περιγράφει τα βασικά βήματα του manifesting:

· Ξεκαθαρίστε το όραμά σας

Αν δεν είστε σίγουροι για το τι ακριβώς θέλετε αυτή τη στιγμή στη ζωή σας, εστιάστε σε κάποιο συναίσθημα. Αναρωτηθείτε ποιος ή ποια θέλετε να γίνετε, πώς νιώθει αυτό το άτομο, ποιες είναι οι συνήθειες που έχει στη ζωή του και τι κάνει κάθε μέρα. Γίνετε απολύτως σαφείς και λεπτομερείς σχετικά με το τι είναι αυτό που επιθυμείτε. Να είστε συγκεκριμένοι. Γράψτε σε ένα κομμάτι χαρτί τι ακριβώς είναι αυτό που θέλετε και οραματιστείτε πώς θα νιώσετε αν πετύχετε τους στόχους σας. Αφήστε τα συναισθήματά σας ελεύθερα.

· Απομακρύνετε το φόβο και την αμφιβολία

Βασικό μέρος της διαδικασίας αποτελεί η αυτοεκτίμηση και η συνειδητοποίηση ότι σας αξίζει να είστε ευτυχισμένοι και να έχετε μια ζωή που σας γεμίζει. Κατανοώντας σε πρώτο στάδιο πού βρίσκονται οι φόβοι και οι αμφιβολίες σας και ξεπερνώντας τα, σε δεύτερο θα απομακρύνετε κάθε υποσυνείδητο εμπόδιο στη διαδικασία. Για να προσελκύσετε λοιπόν οτιδήποτε στη ζωή σας, πρέπει να πιστέψετε ότι δικαιούστε να το αποκτήσετε.

· Ευθυγραμμίστε τη συμπεριφορά με το όραμά σας

Το κλειδί για την όλη διαδικασία είναι η δράση. Το manifesting δεν είναι μια παθητική πρακτική, δεν υπάρχει υποκατάστατο της σκληρής δουλειάς. Καταβάλετε όποια προσπάθεια μπορείτε από την πλευρά σας για να έρθετε πιο κοντά στον στόχο σας.

· Ξεπεράστε τις δοκιμασίες

Σε οποιαδήποτε προσπάθεια κάνουμε προκύπτουν και δοκιμασίες που μπορεί να έρθουν με τη μορφή εμποδίων, ανθρώπων ή προκλήσεων και μπορούν να ξεπεραστούν μόνο μέσα από την αγάπη για τον εαυτό μας.

· Αγκαλιάστε την ευγνωμοσύνη

Ο σκοπός της διαδικασίας είναι να ξέρετε πού θέλετε να πάτε, αλλά ταυτόχρονα να νιώθετε και ευγνωμοσύνη για όσα ήδη έχετε. Εκπαιδεύστε το μυαλό σας να επικεντρώνεται στο καλό για να πετύχετε την ευημερία.

Η ευγνωμοσύνη θα σας βοηθήσει να αλλάξετε τη νοοτροπία σας από την «έλλειψη» στην «αφθονία», πράγμα που σημαίνει ότι θα επιλέγετε να εστιάζετε την ενέργειά σας σε ό,τι έχετε σε αντίθεση με ό,τι δεν έχετε.

· Μετατρέψτε τον φθόνο σε έμπνευση

Η σύγκριση μπορεί στην πραγματικότητα να εμποδίσει το ταξίδι σας προς τον ιδανικό προορισμό. Η ζήλεια είναι φυσιολογικό συναίσθημα, όλοι λίγο πολύ το βιώνουμε. Και αν είναι μέσα σε φυσιολογικά πλαίσια, δεν χρειάζεται να κρίνουμε τον εαυτό μας γι’ αυτό, αρκεί να το μετατρέψουμε σε κάτι θετικό που θα μας πάει μπροστά.

· Εμπιστευτείτε τη ζωή

Το μόνο που απομένει είναι να εμπιστευτείτε τη ζωή και να πιστέψετε ότι θα σας φέρει αυτό που χρειάζεστε όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, μέσω βέβαια και της δικής σας προσπάθειας καθώς και της στοχοπροσήλωσης.

Με αυτόν τον τρόπο θα αρχίσετε σιγά-σιγά να προσελκύετε και να προσεγγίζετε τους σωστούς ανθρώπους και τις καταστάσεις που θα σας βοηθήσουν να εκπληρώσετε τους στόχους σας. Με την πάροδο του χρόνου θα δείτε τον εαυτό σας να περνάει μέσα από πόρτες που κάποτε προσευχόταν να ανοίξουν.

Μπορώ να κάνω manifest οτιδήποτε;

Για να πραγματοποιήσετε τον στόχο σας, το όνειρό σας, πρέπει να ενσταλάξετε αυτοπεποίθηση, να καλλιεργήσετε την αυτο-αγάπη, να ενστερνιστείτε την ευγνωμοσύνη και να ενδυναμώσετε τον εαυτό σας. Δουλέψτε με τη νοοτροπία σας.

Αν θέλετε να προσελκύσετε την επιτυχία στην προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική σας ζωή, αλλά έχετε αρνητικά συναισθήματα και περιοριστικές πεποιθήσεις γύρω από αυτά, τότε τα εμποδίζετε από το να έρθουν σε εσάς. Το ίδιο ισχύει και για την αγάπη, την καταξίωση ή ό,τι άλλο θέλετε να κάνετε manifest. Η επιτυχία της πρακτικής εξαρτάται αποκλειστικά από το ίδιο το άτομο.