Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κατακτήσει κανείς την ευεξία: γυμναστική, διαλογισμός, επαφή με την φύση, προσφορά… είναι μερικοί από αυτούς και είναι όλοι χρήσιμοι. Ωστόσο, καμία wellness πρακτική δεν μπορεί να συγκριθεί με τις θετικές χημικές αντιδράσεις που προκαλεί στον εγκέφαλό μας το φλερτ.

Θα μπορούσε το φλερτ να είναι η επόμενη μεγάλη τάση στο wellness;

Είτε βρίσκεστε σε σχέση είτε όχι, είναι σημαντικό να φλερτάρετε. Το φλερτ δεν βελτιώνει μόνο τις σχέσεις σας με τους άλλους, αλλά επίσης τη σωματική και συναισθηματική σας υγεία. Πώς το καταφέρνει αυτό;

Τονώνει την αυτοπεποίθησή σας

Το φλερτ μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε υπέροχα με τον εαυτό σας. Θα νιώσετε μια άμεση ώθηση στην αυτοεκτίμησή σας. Ανεξάρτητα από την κατάσταση της σχέσης σας, αν δεν είχατε μια ερωτική συζήτηση με κάποιον τελευταία, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην αισθάνεστε πολύ καλά με τον εαυτό σας. Λίγο υγιές φλερτ θα σας κάνει να νιώσετε ελκυστικοί και σίγουροι για οτιδήποτε άλλο. Είναι ωστόσο απαραίτητο να θυμάστε τα όρια, ειδικά αν είστε σε σχέση.

Εξαλείφει την πλήξη και τη μοναξιά

Η καθημερινή ρουτίνα μιας καθημερινότητας μπορεί να είναι αρκετά βαρετή. Όταν δεν έχεις τίποτα καινούργιο στη ζωή, αρχίζεις να βυθίζεσαι πιο βαθιά στην τρύπα της πλήξης και της μοναξιάς. Το φλερτ μπορεί να είναι η τέλεια απόδραση που χρειάζεστε. Επίσης, αν έχετε πενθήσει για τους πρώην συντρόφους σας, το φλερτ μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε την θλίψη και να κάνετε νέους φίλους, οδηγώντας έτσι πίσω στην κοινωνική πεταλούδα.

Βελτιώνει την διάθεση

Έχει αποδειχθεί ότι το φλερτ απελευθερώνει ντοπαμίνη στον εγκέφαλο, η οποία είναι κυριολεκτικά η χημική ουσία της «καλής διάθεσης». Έτσι, κάθε φορά που χαμογελάμε σε κάποιον και κάνουμε μια ευγενική συζήτηση με κάποιον που θεωρούμε ελκυστικό, αυτοί οι υποδοχείς ευχαρίστησης στον εγκέφαλο ενεργοποιούνται αυτόματα. Το φλερτ μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφίσετε το άγχος και να παραμείνετε ήρεμοι. Είναι επίσης μια εξαιρετική άσκηση για το λεξιλόγιο και την ευφυΐα σας.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Εκείνοι που φλερτάρουν σε τακτική βάση έχει φανεί ότι έχουν υψηλό αριθμό λευκών αιμοσφαιρίων. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα σας έχει πολύ καλύτερες πιθανότητες να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις. Κι ενώ χρειάζεται ακόμα πολύ έρευνα για να αποδειχθεί ο μηχανισμός σύνδεσης μεταξύ του φλερτ και ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος, τι έχετε να χάσετε με ένα υγιές φλερτ;

Σας κάνει να έχετε αυτοσυνείδηση

Το φλερτ αναμφίβολα σας κάνει να νιώθετε ελκυστικοί και γεμάτοι αυτοπεποίθηση, κάτι που με τη σειρά του σας κάνει να εκτιμάτε τον εαυτό σας λίγο περισσότερο. Όταν σταματήσετε να θεωρείτε τον εαυτό σας δεδομένο, αρχίζετε να ασχολείστε με τη σωματική σας διάπλαση, τις ελπίδες και τα όνειρά σας. Έτσι, το φλερτ μπορεί να σας προσφέρει το τόσο απαραίτητο κίνητρο για να φροντίσετε καλύτερα τον εαυτό σας. Και η θετική ενέργεια που λαμβάνετε από το φλερτ σίγουρα σας φέρνει πιο κοντά στον σύντροφό σας.

Ενεργοποιεί την αδρεναλίνη

Όταν ξεκινάτε το φλερτ, η ροή του αίματος στο σώμα σας αυξάνεται αυτόματα και σαν αποτέλεσμα όλες οι αισθήσεις σας μεγιστοποιούνται. Αυτή η έκρηξη αδρεναλίνης που λαμβάνετε από το φλερτ μπορεί να αποδειχθεί σημαντική, καθώς αυξάνει την ικανότητα να παραμένουμε σε εγρήγορση και να συγκεντρωνόμαστε, υποκινώντας να γίνουμε καλύτεροι με ό,τι ασχολούμαστε. Η αδρεναλίνη μας κάνει επίσης πιο ευαίσθητους στην αφή, διευκολύνοντας την σωματική επαφή και άρα την αίσθηση εγγύτητας που αισθανόμαστε.

Θυμηθείτε, όμως, το φλερτ δεν είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να κυριαρχήσετε και δεν χρειάζεται καν να διεξάγεται με τρόπο που να προσελκύει τη σεξουαλική προσοχή. Στην πραγματικότητα, έχει να κάνει με το να βρείτε τον αυθεντικό σας εαυτό και να είστε πλήρως παρόντες όταν αλληλεπιδράτε με άλλους, με σκοπό να έχετε θετικό αντίκτυπο.