Ας είμαστε ειλικρινείς, οι γιορτές αποτελούν μια περίοδο που μπορούμε να αφεθούμε και να απολαύσουμε ζεστή σοκολάτα μαζί με γιορτινά μπισκότα, χωρίς να «μετράμε» θερμίδες. Είναι οι μέρες που ανησυχούμε λιγότερο για τα κιλά μας και επιλέγουμε να απολαύσουμε τα γιορτινά εδέσματα, παρέα με τους αγαπημένους μας. Εάν όμως, δεν θέλετε να «εκτροχιαστείτε» και να χάσετε την φόρμα σας, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω μυστικά:

Η φόρμα θέλει ενυδάτωση

Ειδικά τις μέρες των γιορτών, που τείνουμε να καταναλώνουμε περισσότερο αλκοόλ, είναι πιο σημαντικό να διατηρούμε υψηλά τα επίπεδα της ενυδάτωσής μας. Επιπλέον, σε έρευνες επισημαίνεται ότι η κατανάλωση περισσότερου νερού μπορεί να ενισχύσει τις προσπάθειες απώλειας βάρους. Για αυτό μην ξεχνάτε να ενυδατώνεστε.

Το να παραμένετε ενυδατωμένοι είναι ένα από τα πιο εύκολα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση, ειδικά αν ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια των διακοπών. Πίνετε αρκετό νερό ώστε τα ούρα σας να είναι ανοιχτό κίτρινο. Εάν χρειάζεστε κάποιο κίνητρο ενυδάτωσης, σκεφτείτε να επιλέξετε ένα έξυπνο μπουκάλι νερού που σας υπενθυμίζει να πίνετε τις γουλιές σας.

Κινούμαστε καθημερινά

Όταν αισθάνεστε ότι δεν έχετε όρεξη ή ενέργεια για να περπατήσετε ή να κάνετε τζόκινγκ, θυμηθείτε πώς αισθανθήκατε όλες εκείνες τις φορές που τελικά κάνατε γυμναστική ή κινηθήκατε έστω και για λίγο. Κάτι τόσο απλό όσο ένας γρήγορος περίπατος 10 λεπτών σε εξωτερικούς χώρους είναι καλύτερο από το να χαλαρώνετε στον καναπέ όλη την ημέρα.

Μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε ποδήλατο, να βγάλετε τον σκύλο μια μεγαλύτερη βόλτα, να κάνετε λίγο σχοινάκι στο σαλόνι ή και γιατί όχι να χορέψετε. Το σημαντικό είναι ότι σηκώνεστε και ότι κινείτε το σώμα σας.

Η διατροφή μας αποτελείται από 80% θρεπτικές τροφές

Οι ειδικοί συνιστούν να γεμίζετε το πιάτο σας με πολλά άπαχα κρέατα, φρέσκα λαχανικά και σύνθετους υδατάνθρακες για τα περισσότερα γεύματά σας. Αυτό είναι το κλειδί για να παρέχετε στο σώμα σας τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να λειτουργεί σωστά.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να απολαμβάνετε περιστασιακά τις λιχουδιές των γιορτών, χωρίς να αισθάνεστε τύψεις.

Μην ξεχνάτε τον ύπνο σας

Εκτός από τη διατροφή και την άσκηση, ο ύπνος είναι βασικό μέρος της συνολικής φυσικής κατάστασης και της ευεξίας σας. Σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Ιδρύματος Ύπνου, οι ενήλικες πρέπει να κοιμούνται επτά έως εννέα ώρες σταθερού ύπνου κάθε βράδυ.

Για αυτό δώστε προτεραιότητα στον ύπνο σας και τα βράδια που ξενυχτάτε, προσπαθήστε να αναπληρώσετε τον ύπνο σας την επόμενη ημέρα.