Γνωστά είναι τα οφέλη της γυμναστικής για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Από την καλύτερη διάθεση χάρη στις feel-good ενδορφίνες μέχρι την θωράκιση της υγείας μας από κινδύνους όπως τα καρδιαγγειακά επεισόδια και τον καρκίνο, αερόβιες και αναερόβιες ασκήσεις μας βοηθούν να διατηρούμαστε σε φόρμα. Μία από αυτές είναι και το τρέξιμο, το οποίο κατά την διάρκεια του χειμώνα τείνουμε να το κάνουμε περισσότερο στο διάδρομο παρά έξω, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών της περιόδου.

Εάν όμως, ανήκετε σε αυτούς που βαριούνται το τρέξιμο στο διάδρομο, μπορείτε να ακολουθήσετε τα μυστικά παρακάτω για να γίνει πιο διασκεδαστικό και αποδοτικό:

Βρείτε μια εμψυχωτική playlist για το τρέξιμο στο διάδρομο

Δεν είναι απλώς ένας μύθος ότι η μουσική είναι κίνητρο. Σε έρευνα αναφορικά με τις επιδράσεις της μουσικής στην αθλητική απόδοση , οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι «η μουσική μπορεί να διευκολύνει την απόδοση υψηλού επιπέδου». Ενώ η μελέτη επικεντρώθηκε στο άλμα σε πλάτος, οι ειδικοί αναφέρουν ότι η μουσική ενισχύει την εμπειρία τρεξίματος, είτε σε διάδρομο είτε όχι.

Για αυτό δοκιμάστε να προετοιμάσετε μια λίστα αναπαραγωγής με τα αγαπημένα σας κομμάτια, εξερευνήστε διαφορετικούς ρυθμούς, διαφορετικά είδη και διαφορετικές δεκαετίες για να κρατήσετε το ενδιαφέρον στα ύψη.

Διαφορετικά διαστήματα και ταχύτητες

Ακόμα κι αν προπονείστε για ημιμαραθώνιο ή μαραθώνιο, δεν χρειάζεται να τρέχετε πάντα ασταμάτητα για πολλά χιλιόμετρα. Αντί να τρέχετε με σταθερή ταχύτητα για μεγάλο χρονικό διάστημα, σπάστε τα τρεξίματά σας σε διαστήματα. Ίσως να κάνετε πέντε διαστήματα των τριών λεπτών, με ένα διάλειμμα ενός λεπτού με περπάτημα στο ενδιάμεσο ή τρία διαστήματα των πέντε λεπτών με μια ανάκαμψη δύο λεπτών μεταξύ τους.

Οι δυνατότητες και οι επιλογές είναι ατελείωτες και εσείς μπορείτε να διαλέξετε αυτή που σας ταιριάζει καλύτερα για να «βγείτε» από την ρουτίνα.

Θυμηθείτε τον στόχο σας

Όταν τρέχετε στο διάδρομο, προσπαθήστε να μην το κάνετε άσκοπα ή χωρίς πρόθεση. Έχετε στο μυαλό σας την απόσταση ή τον ρυθμό, που θα σας βοηθήσει να έρθετε ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο σας. Σκεφτείτε πώς να τρέξετε στο διάδρομο ώστε να έρθετε πιο κοντά στους στόχους σας.

Εάν θέλετε να δουλέψετε τους γλουτούς σας, τότε θέλετε να αυξήσετε την κλίση ενώ εάν θέλετε να τεστάρετε την φυσική σας κατάσταση, δείτε για πόσο μπορείτε να κρατήσετε μια πιο υψηλή ταχύτητα.