Αν θέλετε να περιποιηθείτε το σώμα σας και να αυξήσετε τα επίπεδα ευεξίας σας, φορέστε τα αθλητικά σας παπούτσια και κάντε το τζόκινγκ αναπόσπαστο μέρος του τρόπου ζωής σας. Όχι μόνο πρόκειται για μία από τις πιο δημοφιλείς ασκήσεις αλλά είναι ένας πολύ εύκολος και ευέλικτος τρόπος για να λάβετε μερικά εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Και το καλύτερο μέρος; Μπορείτε να εντάξετε το τζόκινγκ στο πρόγραμμά σας όποτε λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Όσο εσείς κάνετε το ζέσταμά σας, δείτε ποιες είναι μερικές από τις καλύτερες αλλαγές που θα παρατηρήσετε στο σώμα σας μόλις το αυξήσετε.

Περισσότερο τζόκινγκ; Περισσότερη υγεία

Περισσότερο τζόκινγκ σημαίνει πιο ισχυρά οστά και μύες, μεγάλη ενίσχυση της ψυχικής υγείας και αποφυγή χρόνιων παθήσεων υγείας. Δένοντας τα παπούτσια σας και αφιερώνοντας λίγο χρόνο στο χαλαρό τρέξιμο θα δυναμώσετε τους μύες και τα οστά σας, θα διατηρήσετε ένα υγιές βάρος και θα ενισχύσετε την καρδιαγγειακή σας φυσική κατάσταση, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Αυτή η αερόβια δραστηριότητα μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε χρόνιες παθήσεις όπως το εγκεφαλικό και η υπέρταση, ακόμα και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής σας. Οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα, όπως είναι το τζόκινγκ, θα ενισχύσει επίσης την αυτοπεποίθηση, τη ψυχική σας υγεία και τη συνολική ποιότητα ζωής σας.

Και τα οφέλη δεν σταματούν σε αυτά. Τα υψηλά επίπεδα φυσικής δραστηριότητας γενικά έχουν συνδεθεί με μειωμένη αρτηριακή πίεση, λιγότερο πόνο από αρθρίτιδα και μειωμένο κίνδυνο να υποφέρετε από πτώσεις και οστεοπόρωση, σύμφωνα με το αμερικανικό CDC.

Πώς θα αυξήσετε τα οφέλη

Το αμερικανικό CDC συνιστά να κάνετε 75 λεπτά αερόβιας δραστηριότητας έντονης έντασης, όπως το τζόκινγκ, κάθε εβδομάδα. Οι ειδικοί  όμως, λένε ότι αν ξεπεράσετε αυτό το χρονικό διάστημα αυξάνονται και τα οφέλη για την υγεία σας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς «το λίγο είναι καλό, αλλά λίγο περισσότερο είναι μάλλον καλύτερο». Σύμφωνα με το Harvard Health Publishing, ένα άτομο περίπου 57 κιλών μπορεί να καίει περίπου 180 θερμίδες τρέχοντας για τριάντα λεπτά, ένα άτομο περίπου 70 κιλών μπορεί να κάψει περίπου 216 θερμίδες και ένα άτομο 84 κιλών μπορεί να κάψει περίπου 252 θερμίδες.