Αλεξανδρινό, γνωστό και ως χριστολούλουδο, είναι το πλέον αναγνωρίσιμο φυτό των Χριστουγέννων μετά το έλατο. Ιδανικό για να δώσει με το ζεστό κόκκινο χρώμα του ζωντάνια στο σπίτι και να τονίσει τη γιορτινή ατμόσφαιρα. Με λίγη φροντίδα μπορείτε να το κρατήσετε για πολλά χρόνια, αρκεί να το φροντίσετε σωστά.

Πώς θα φροντίσετε το χριστολούλουδο

Θέλει αρκετό φως και καλό αερισμό, χωρίς όμως να είναι σε ψυχρά ρεύματα αέρα ή κοντά σε θερμαντικά σώματα, που μπορεί να το οδηγήσουν σε αποφύλλωση και μαρασμό.

Παρακολουθείτε την εικόνα του φυτού, αν δηλαδή τα φύλλα είναι στητά ή μαραμένα, καθώς και την υγρασία του χώματος στη γλάστρα. Καλό είναι να το ποτίζετε όταν το χώμα έχει αρχίσει να στεγνώνει και το φυτό αρχίζει να χάνει τη σπαργή των φύλλων του.

Μετά το τέλος των γιορτών και της ανθοφορίας του, είναι φυσιολογικό να ρίξει πολλά φύλλα. Το διατηρείτε σε θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου και την άνοιξη μπορείτε να το μεταφέρετε σε εξωτερικό χώρο, να το κλαδέψετε και να το μεταφυτέψετε.

Ολη τη θερμή περίοδο θα μπορέσει να αναπτυχθεί, και το επόμενο φθινόπωρο – χειμώνα θα αρχίσει να εμφανίζει κόκκινα φύλλα στην κορφή.