Μια επίσκεψη στο σπα δημιουργεί μια αίσθηση χαλάρωσης, περιποίησης και αναζωογόνησης. Η εμπειρία επικεντρώνεται σε ένα γαλήνιο περιβάλλον που έχει σχεδιαστεί προσεκτικά για να σας βοηθήσει να αποδράσετε. Μπορείτε εύκολα να αναδημιουργήσετε αυτή την καταπραϋντική ατμόσφαιρα στο δικό σας μπάνιο.

Δεν χρειάζεται να αναλάβετε μια μεγάλη αναδιαμόρφωση του μπάνιου σας. Μετά από μια κουραστική μέρα, όλοι ονειρευόμαστε να βυθιστούμε σε ένα ζεστό μπάνιο που θα «ξεπλύνει» το άγχος της καθημερινότητας.

Διαβάστε επίσης: Ιδέες: Γιατί οι καλύτερες μας έρχονται στο ντους;

Με μόνο μερικές απλές μικροαλλαγές μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας  το προσωπικό σας καταφύγιο για να πετύχετε αυτή την αίσθηση του σπα κάθε μέρα.

Ενσωματώστε τη φυσική διακόσμηση στο μπάνιο

Η ένταξη φυτών είναι ένα από τα πιο εύκολα κόλπα για να κάνετε το μπάνιο σας να μοιάζει με σπα. Τοποθετήστε γλάστρες με φυτά στο πάτωμα, στον πάγκο και σε άλλες επιφάνειες του μπάνιου. Αν δεν έχετε χώρο μπορείτε ακόμη και να κρεμάσετε ένα φυτό σε γλάστρα από το ταβάνι.

Φροντίστε να επιλέξετε φυτά που θα ευδοκιμήσουν σε ένα υγρό περιβάλλον μπάνιου και στο φως που δέχεται ο χώρος. Αν τα ζωντανά φυτά δεν είναι κατάλληλα για το χώρο με φρέσκα ή ακόμη και ψεύτικα λουλούδια.

Ξεκαθαρίστε τα πράγματά σας

Οι ακατάστατοι πάγκοι και τα γεμάτα ντουλάπια του μπάνιου δεν ευνοούν τη χαλάρωση. Ξεκινήστε με το να απαλλαγείτε από προϊόντα που έχουν λήξει ή έχουν μείνει αχρησιμοποίητα τον τελευταίο χρόνο.

Τοποθετήστε όλα τα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε τακτικά μέσα σε ντουλάπια, συρτάρια ή καλάθια. Δώστε προτεραιότητα στον χώρο του πάγκου και σε άλλους ανοιχτούς αποθηκευτικούς χώρους για τα λίγα απαραίτητα που χρησιμοποιείτε καθημερινά. Κρύψτε και τακτοποιήστε όλα τα υπόλοιπα.

Αναβαθμίστε το ντους με 3 μικρές αλλά δραστικές αλλαγές

  1. Εγκαταστήστε μια νέα κεφαλή ντους: Η αντικατάσταση της βασικής σας κεφαλής ντους με ένα πιο πολυτελές μοντέλο είναι μια εύκολη αλλαγή που μπορεί να μετατρέψει την καθημερινή σας ρουτίνα σε μια αναζωογονητική εμπειρία. Αναζητήστε χαρακτηριστικά που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας, όπως μοτίβα ψεκασμού μασάζ.
  2. Κρεμάστε μια νέα κουρτίνα: Η αλλαγή της κουρτίνας του ντους είναι ο ευκολότερος και πιο ανέξοδος τρόπος για να ανανεώσετε το μπάνιο σας. Οπτικά, καταλαμβάνει ένα μεγάλο χώρο. Οπότε η αλλαγή αυτού του ενός στοιχείου μπορεί να αλλάξει δραματικά ολόκληρη την εμφάνιση του δωματίου.
  3. Τοποθετήστε έναν πάγκο: Τα πολυτελή σπα και τα ξενοδοχεία έχουν έναν ανθεκτικό στο νερό πάγκο στο ντους. Αυτή η κομψή προσθήκη προσφέρει ένα κάθισμα για να απολαύσετε με άνεση το ντους. Ταυτόχρονα παρέχει επίσης μια πρακτική επιφάνεια για αντικείμενα όπως σαπούνι και σαμπουάν.

Συμπεριλάβετε κατευναστικά αρώματα

Ορισμένες μυρωδιές μπορούν να σας μεταφέρουν αμέσως σε έναν ήρεμο ψυχικό χώρο. Ενσωματώστε την αρωματοθεραπεία στο μπάνιο σας με ηρεμιστικά αρώματα όπως η λεβάντα, το δεντρολίβανο. Τα αιθέρια έλαια, τα αρωματικά κεριά, οι λοσιόν ή τα σαπούνια παρέχουν απλούς τρόπους για να δημιουργήσετε μια ήρεμη διάθεση.