Πολλά είναι τα οφέλη του τακτικού stretching στον οργανισμό, καθώς όχι μόνο αυξάνει την ευλυγισία, που αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα της φυσικής κατάστασης, αλλά μπορεί επίσης να βελτιώσει την στάση του σώματος, να μειώσει το άγχος όπως και τους πόνους.

Οι πιο συνηθισμένες μορφές του περιλαμβάνουν το στατικό stretching, κατά το οποίο παραμένετε τεντωμένοι για ένα χρονικό διάστημα μεταξύ δέκα και τριάντα δευτερολέπτων και το δυναμικό, που περιλαμβάνει ενεργές κινήσεις που προκαλούν το τέντωμα των μυών.

Διαβάστε επίσης: Βάρος: Κρατήστε υπό έλεγχο με 3 εύκολες cardio ασκήσεις

Όποια μορφή και αν επιλέξετε, σας χαρίζει απλόχερα:

Μεγαλύτερο εύρος κίνησης

Όταν αυξάνεται το εύρος της κίνησης των αρθρώσεων, τότε μπορείτε να απολαύσετε μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Για να αυξήσετε το εύρος της κίνησης, μπορείτε να δοκιμάσετε τόσο το στατικό όσο και το δυναμικό.

Πιο εύκαμπτο σώμα

Το τακτικό stretching βελτιώνει την ευκαμψία σας, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει κατά την εκτέλεση καθημερινών δραστηριοτήτων. Επιπλέον μπορεί να «καθυστερήσει» την μειωμένη κινητικότητα που προκύπτει με την γήρανση.

Λιγότερο άγχος

Το stretching είναι ιδανικό για την ανακούφιση από το άγχος. Όταν αντιμετωπίζετε άγχος, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι μυς σας να είναι γεμάτοι ένταση. Αυτό συμβαίνει, επειδή οι μυς τείνουν να σφίγγουν ως απάντηση στο σωματικό και συναισθηματικό στρες.

Δοκιμάστε την ακόλουθη χαλαρωτική ρουτίνα stretching: