Γνωρίζατε ότι οι συνήθειες που έχετε το πρωί μπορούν να σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε; Με μερικές μικρές τροποποιήσεις στο καθημερινό σας πρόγραμμα, θα αρχίσετε να «καίτε» θερμίδες από νωρίς, αυξάνοντας την λειτουργία του μεταβολισμού σας.

Η πιστοποιημένη personal trainer, Victoria Brady, αποκαλύπτει πέντε βήματα που θα σας βοηθήσουν «όχι μόνο να ξεκινήσετε την ημέρα σας δυναμικά αλλά και να ενισχύσετε τις προσπάθειές σας για μια υγιεινή απώλεια βάρους».

Η πρωινή ρουτίνα που αδυνατίζει

Τι περιλαμβάνει;

#1 Stretching για σώμα και μυαλό

Αντί να χάσετε πολύτιμο χρόνο κάνοντας scroll στο κινητό σας ή να σηκώνεστε απευθείας μόλις ξυπνήσετε, αφιερώστε πέντε έως 10 λεπτά για να τεντωθείτε και για να κάνετε μερικές ήπιες και συνειδητές διατάσεις, όσο βρίσκεστε στο κρεβάτι σας.

Διαβάστε επίσης: Ύπνος: Ποιος τύπος τσαγιού μπορεί να τον βελτιώσει;

Αυτό θα προετοιμάσει το σώμα σας για την υπόλοιπη ημέρα. «Όταν το σώμα σας έχει στρες, η απώλεια βάρους γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, μιας και η απελευθέρωση κορτιζόλης, μιας ορμόνης του στρες, έχει συνδεθεί με την αύξηση του σωματικού βάρους. Ωστόσο, το stretching σας βοηθά να εκτονώσετε το άγχος και να γεμίσετε ενέργεια, σύμφωνα με την Victoria Brady.

#2 Πίνουμε νερό με λεμόνι ή τσάι

Αφού κάνετε τις διατάσεις σας, πιείτε ένα ποτήρι νερό (με λεμόνι ή άλλα κομμάτια φρούτων) «για να ξυπνήσει το πεπτικό σας σύστημα πριν διακόψετε τις ώρες αποχής από το φαγητό, τρώγοντας πρωινό».

Σύμφωνα με την Victoria Brady το νερό ή το τσάι μπορεί να βοηθήσει το πεπτικό σας σύστημα να διασπάσει παραγωγικά οτιδήποτε τρώτε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Διαφορετικά μπορείτε να δοκιμάσετε μια ζεστή κούπα τσάι με τζίντζερ ή λεμόνι.

#3 Ώρα για πρωινό

Το πρωινό είναι ένα απίστευτα σημαντικό γεύμα που σας τροφοδοτεί για όλη την ημέρα, οπότε σταματήστε να το παραλείπετε. «Διαλέξτε τροφές γεμάτες με φυτικές ίνες και πρωτεΐνες για να περιορίσετε τις λιγούρες κατά τη διάρκεια της ημέρας και για να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας» προτείνει η Victoria Brady.

Αυτό δεν χρειάζεται να είναι ένα μεγάλο γεύμα. Εάν δεν έχετε συνηθίσει να τρώτε πρωινό, αυτό μπορεί να είναι ένα smoothie πρωτεΐνης ή ένα μικρό μπολ πλιγούρι βρώμης με μούρα και ξηρούς καρπούς.

#4 Γυμναστική και κίνηση

Αν θέλετε να είστε συνεπείς με τις προπονήσεις σας, τότε διαμορφώστε το πρόγραμμά σας έτσι ώστε να γυμνάζεστε νωρίς μέσα στην ημέρα. Αυτό όχι μόνο θα σας κάνει πιο συνεπείς, αλλά θα σας χαρίσει και αυξημένα επίπεδα ενέργειας που θα διαρκέσουν για όλη την ημέρα.

Επιπλέον, μπορείτε να επιταχύνετε την καύση λίπους κάνοντας καρδιαγγειακή άσκηση το πρωί ενώ είστε σε κατάσταση νηστείας πριν από το πρωινό. Ωστόσο, πρέπει να προσέξετε: Εάν θέλετε να χτίσετε μυς, τότε προγραμματίστε τις προπονήσεις σας σε μεταγενέστερο σημείο της ημέρας, όταν το σώμα σας τροφοδοτείται με περισσότερη ενέργεια, δηλαδή μετά το πρωινό σας.

#5 Κάντε το πλάνο γευμάτων για την ημέρα

Εάν δεν έχετε κάνει τον προγραμματισμό σας για την εβδομάδα, τότε μπορείτε να αφιερώσετε μερικά λεπτά το πρωί για να προγραμματίσετε τι ακριβώς θα φάτε την υπόλοιπη ημέρα. Η Victoria Brady προτείνει να είστε σκόπιμοι με τα γεύματά σας και να τα προγραμματίζετε για την ημέρα.

Έχοντας ένα πρόγραμμα γευμάτων, είναι λιγότερο πιθανό να κάνετε κακές επιλογές με βάση την «πείνα» ή την παρόρμηση και πιο πιθανό να επιλέξετε τροφές με χαμηλότερες θερμίδες αλλά πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά για τα γεύματά σας.