Για πολλούς χωρισμένους, ο καλύτερος φίλος τους μετά το τέλος μιας σχέσης μπορεί να είναι ένα κουτί παγωτό. Ο χωρισμός και η εγκατάλειψη, εκτός από ψυχικό, μπορεί να προκαλέσουν και σωματικό πόνο. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να θεραπεύσετε αυτό το «σπαραγμό» της καρδιάς; Τα κακά νέα είναι ότι πρέπει να αποφύγετε την πίτσα και το κέικ.

Ο Dr. Chun Tang λέει ότι τα πρόσφατα ελεύθερα άτομα μπορεί να υποφέρουν από σοβαρά σωματικά συμπτώματα που συνδέονται τη «ραγισμένη» καρδιά, όπως πονοκεφάλους, απώλεια όρεξης που οδηγεί σε απώλεια βάρους και αϋπνία.

Προτείνει να τρώτε μια καλή διατροφή για να προσπαθήσετε να επιδιορθώσετε μια ραγισμένη καρδιά και να καταπολεμήσετε τις ασθένειες που σχετίζονται με αυτήν. Ο Dr. Tang συνιστά επίσης να αποφεύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες για να ξεπεράσετε το τέλος μιας σχέσης.

Διαβάστε επίσης: Διατροφή: Ποια η σχέση της με την κατάθλιψη;

Αντ’ αυτού, επιλέξτε φρέσκα φρούτα, λαχανικά και ψάρια. Αυτά μπορούν να «ενισχύσουν τη διάθεση». «Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να εκδηλωθεί με πολλούς τρόπους», συμπληρώνει. «Μια καλή διατροφή και οι σωστές βιταμίνες μπορούν επίσης να βοηθήσουν μια ραγισμένη καρδιά».

Ποιες είναι οι χειρότερες τροφές για έναν χωρισμό;

Οι εξευγενισμένοι υδατάνθρακες περιλαμβάνουν το λευκό ψωμί, τη ζύμη για πίτσα, τα ζυμαρικά, τα αρτοσκευάσματα, το λευκό αλεύρι, το λευκό ρύζι, τα γλυκά επιδόρπια και πολλά δημητριακά πρωινού.

Ο γιατρός προτείνει την αποφυγή λιπαρών, τηγανητών τροφών που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε τρανς λιπαρά, όπως τα μπιφτέκια, οι πατάτες τηγανιτές και τα παίρνετε από έξω. Σύμφωνα με τον Τανγκ, η καρδιοπάθεια μπορεί να εκδηλωθεί με ένα «ολόκληρο κύμα συμπτωμάτων».

Όσοι υποφέρουν μπορεί να εμφανίσουν χαμηλή διάθεση, λήθαργο, πονοκεφάλους, μυϊκούς και αρθρικούς πόνους και απώλεια της όρεξης που οδηγεί σε δραστική απώλεια βάρους. Μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να είναι το φάρμακο για να θεραπεύσετε μια ραγισμένη καρδιά, σύμφωνα με τον ειδικό.

Τι να κάνετε μετά τον χωρισμό;

Οι χωρισμένοι θα πρέπει να αυξήσουν την πρόσληψη βιταμίνης D και βιταμίνης Β. Πολλά τρόφιμα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Β, όπως ορισμένα είδη κρέατος και ψαριών, όσπρια, αυγά, γαλακτοκομικά προϊόντα και φυλλώδη λαχανικά. Οι βιταμίνες Β μπορούν να αυξήσουν την ενέργεια, να μειώσουν το στρες και να ανεβάσουν τη διάθεση.

Το σώμα μας παράγει βιταμίνη D όταν εκτίθεται στο ηλιακό φως. Τα τρόφιμα, όπως ορισμένα ψάρια, οι κρόκοι αυγών και άλλα, περιέχουν βιταμίνη D. Η βιταμίνη D βοηθά στη ρύθμιση του ασβεστίου και του φωσφορικού άλατος στο σώμα. Διατηρεί τα οστά, τα δόντια και τους μυς υγιή.

Αν έχετε χωρίσει πρόσφατα, είναι σημαντικό να τρώτε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε Ωμέγα 3 και Ωμέγα 6, αρκετά φρούτα, λαχανικά και φρέσκα προϊόντα και γενικά να τρώτε τακτικά, αλλιώς τα σάκχαρα στο αίμα σας μπορεί να πέσουν και να σας κάνουν να είστε κουρασμένοι και ευερέθιστοι.