Για να συνεχίσετε να καίτε θερμίδες όλη την ημέρα, να βελτιώσετε την εστίαση και τη διανοητική σας ικανότητα καθώς και την ποιότητα του ύπνου σας τη νύχτα, καλό θα ήταν να μην παραλείπετε την πρωινή σας προπόνηση, όσο δύσκολο κι αν είναι να παρακινήσετε τον εαυτό σας για να ασκηθείτε το πρωί.

Πώς μπορείτε να τα καταφέρετε;

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη Εβδομάδα: Νηστίσιμες ιδέες για γεύματα και snack

Για να μην αναβάλετε την προπόνηση σας για… αύριο

Προετοιμαστείτε από το προηγούμενο βράδυ

Διαλέξτε τα ρούχα σας για τη δουλειά απ’ το βράδυ και ετοιμάστε ό,τι θα χρειαστείτε που θα σας «έτρωγε» χρόνο σε άλλη περίπτωση το πρωί, όπως τυχόν σνακ, την τσάντα σας κτλ. Έτσι, θα έχετε περισσότερο χρόνο για να κάνετε τη γυμναστική σας χωρίς το ρολόι να σας «κυνηγά».

Το νου σας στο… ξυπνητήρι

Τοποθετήστε το τηλέφωνο- ξυπνητήρι μακριά από το κρεβάτι ώστε να πρέπει να σηκωθείτε το πρωί για να το απενεργοποιήσετε. Έτσι, θα είστε βέβαιοι (ας ελπίσουμε) πως δεν θα σας ξαναπάρει ο ύπνος. Επιπλέον, φροντίστε να ξυπνάτε με έναν ήχο που πραγματικά σας αρέσει και σας φτιάχνει τη διάθεση κάθε πρωί.

Ξυπνήστε με μια θετική «νότα»

Καθώς σηκώνεστε από το κρεβάτι, σκεφτείτε τρία πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες. Χαμογελάστε για αυτά και δείτε τη θετική πλευρά πριν καν ξεκινήσει η μέρα. Το χαμόγελο και η θετικότητα σε συνδυασμό με μια πρωινή «συνεδρία εφίδρωσης», μπορεί να σας οδηγήσει σε λιγότερο άγχος ενόσω δουλεύετε και φέρνετε εις πέρας υποχρεώσεις καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Όλα είναι καλύτερα με παρέα

Αν κανονίσετε να γυμναστείτε με έναν φίλο το πρωί, θα νιώσετε αυτόματα πιο δεσμευμένοι να σηκωθείτε. Θα ενθαρρύνετε επίσης ο ένας τον άλλον να συνεχίσετε και να αξιοποιήσετε στο έπακρο την προπόνησή σας.

Επιβραβεύστε τον εαυτό σας

Μετά την προπόνησή σας, περιποιηθείτε τον εαυτό σας με μια κούπα καφέ και ένα υγιεινό πρωινό. Έτσι κατά τη διάρκεια της πρωινής σας προπόνησης, θα έχετε κάτι να περιμένετε, γεγονός που μπορεί να σας παρακινεί να προπονείστε περισσότερο και πιο αποτελεσματικά.

Η «αυτο-παρακίνηση» απαιτεί συνεχή εξάσκηση, αλλά γενικά το να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας το πόσο καλά θα νιώθετε μετά την άσκηση και πόσο πιο πολύ θα απολαμβάνετε όλη την υπόλοιπη μέρα, είναι ένας σίγουρος τρόπος που θα σας βοηθήσει να μην κάνετε «skip» την καθημερινή, πρωινή, προπονητική σας ρουτίνα.