Εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, σίγουρα οι θερμίδες είναι ένα θέμα που σας απασχολεί. Αν δεν είστε όμως τύπος που του αρέσει η γυμναστική, τι γίνεται; Ευτυχώς για εσάς, υπάρχουν και άλλοι τρόποι που μπορούν να σας βοηθήσουν να τις κάψετε. Τρόποι που ούτε καν ενδεχομένως φανταζόσασταν. Ποιοι είναι οι πιο… περίεργοι από αυτούς;

Καίγοντας θερμίδες, αλλιώς

Μπορεί να σας φανεί περίεργο, αλλά καίμε θερμίδες όταν:

Διαβάστε επίσης: Ψηλοτάκουνα: 13 λόγοι υγείας για να τα… αποφεύγετε

Βρισκόμαστε σε χαμηλή θερμοκρασία

Αν είστε κάποιος που μισεί το κλιματιστικό στο γραφείο, ίσως τώρα να το μισείτε λίγο λιγότερο… Σύμφωνα με μελέτες, η έκθεση στο κρύο μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό μας, βοηθώντας στο να κάψουμε περισσότερες θερμίδες. Αυτή η ώθηση στο μεταβολισμό διεγείρεται από την καύση του καφέ λίπους. Το ανθρώπινο σώμα περιέχει μια μικρή αναλογία καφέ λίπους σε σχέση με το λευκό λίπος. Το καφέ λίπος ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματός μας σε ψυχρές κλιματολογικές συνθήκες. Επίσης αποθηκεύει ενέργεια και καίει θερμίδες.

Κάνουμε νευρικές κινήσεις

Εάν έχετε μια καθιστική δουλειά γραφείου, συνεχίστε να είστε… νευρικοί. Οι νευρικές κινήσεις όπως το «πέρα δώθε» του ποδιού και το χτύπημα των δαχτύλων στο γραφείο, δεν είναι φυσικά τόσο αποτελεσματικές για την καύση θερμίδων όσο η άσκηση, αλλά είναι μια από τις λεπτές μορφές άσκησης που μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε επιπλέον θερμίδες.

Σύμφωνα με μια μελέτη, οι νευρικοί άνθρωποι καίνε 5-6 φορές περισσότερες θερμίδες από εκείνους που κάθονται ακίνητοι.

Μασάμε τσίχλα

Με το μάσημα της τσίχλας καίμε θερμίδες ασκώντας τους μυς του προσώπου μας. Μπορούμε έτσι να τονώσουμε το πρόσωπό μας και να δουλέψουμε επίσης τους μύες του λαιμού μας.

Αυξάνουμε την πρόσληψη πρωτεϊνών

Η πρωτεΐνη ήταν πάντα ο καλύτερος… φίλος του σώματός μας.

Η πρωτεΐνη αναγκάζει το σώμα να εργαστεί λίγο πιο σκληρά για την πέψη σε σύγκριση με τους υδατάνθρακες και το λίπος. Η διαδικασία αυτή ονομάζεται θερμική επίδραση των τροφίμων.

Μερικά υγιεινά τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες που μπορείτε να καταναλώσετε είναι τα αυγά, οι φακές, η κινόα, τα αμύγδαλα και φυσικά, το κρέας.

Τραγουδάμε στο δρόμο για το σπίτι

Μια βαρετή μετακίνηση μπορεί να είναι το πιο δυσάρεστο κομμάτι της επαγγελματικής σας ζωής. Ένας τρόπος για να την απολαύσετε και να κάψετε επιπλέον θερμίδες ταυτόχρονα είναι να τραγουδήσετε! Έχει αποδειχθεί ότι το τραγούδι μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε 200 επιπλέον θερμίδες την ημέρα (ανάλογα βέβαια και με το σωματικό σας βάρος).

Πώς γίνεται αυτό;

Το τραγούδι απαιτεί τη χρήση των κοιλιακών μυών και του διαφράγματος. Η δέσμευση αυτών των μυών μπορεί να ενισχύσει τον μεταβολικό μας ρυθμό με αποτέλεσμα την καύση θερμίδων.

Την επόμενη φορά που θα κολλήσετε λοιπόν στην κίνηση ή που κάνετε ντους, μη διστάσετε να τραγουδήσετε με την ψυχή σας…

Βλέπουμε θρίλερ

Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Westminster, παρατηρήθηκε ότι η παρακολούθηση μιας ταινίας τρόμου που προκαλεί αδρεναλίνη για 90 λεπτά μπορεί να προκαλέσει καύση περίπου 113 θερμίδων.

Επιπλέον, η απελευθέρωση αδρεναλίνης μπορεί επίσης να μειώσει την όρεξη. Ωστόσο, αν τρώτε ένα σωρό ανθυγιεινά σνακ ενώ παρακολουθείτε την ταινία, σίγουρα θα κάψετε λιγότερο από αυτό που καταναλώνετε. Επομένως, να είστε προσεκτικοί…

*Αυτοί οι τρόποι φυσικά δεν συγκρίνονται με την καύση θερμίδων που θα σας προσφέρει μια κανονική προπόνηση, αλλά δεν είναι κακό να γνωρίζετε πως μπορούν να συμβάλλουν θετικά.