H ομορφιά βρίσκεται στην απλότητα κατά τη Σκανδιναβική φιλοσοφία. Και πράγματι ίσως τελικά δεν χρειάζονται και τόσα πολλά για να έχουμε μια λαμπερή και ξεκούραστη επιδερμίδα. Λίγες, αλλά καλές ρουτίνες αρκούν, αρκεί να απαλλαχθούμε από κάποιους μύθους που αποπροσανατολίζουν.

4 μύθοι που δεν πρέπει να πιστεύετε ως προς το θέμα «ομορφιά»

#1 Η βιταμίνη C κάνει το δέρμα πιο ευαίσθητο στον ήλιο

Η βιταμίνη C είναι ένα αντιοξειδωτικό που σημαίνει ότι «απορροφά» τη βλάβη από τις ελεύθερες ρίζες, ουσίες που προκαλούν βλάβη στα κύτταρα του δέρματος. Οι βλαβερές συνέπειες της έκθεσης στον ήλιο προέρχονται από τις ακτίνες UV.

Η βιταμίνη C μπορεί στην πραγματικότητα να βοηθήσει στην αναστροφή αυτής της βλάβης ενώ παράλληλα παρέχει προστασία όλη την ημέρα. Άλλα αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη Ε, σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C μπορούν πραγματικά να ενισχύσουν αυτές τις θετικές επιδράσεις.

Διαβάστε επίσης: Τα top 10 μυστικά αντιγήρανσης

#2 Μπορούμε να παραλείψουμε το αντηλιακό όταν ο καιρός είναι συννεφιασμένος

Οι βροχερές και συννεφιασμένες μέρες δεν σας κάνουν να σκέφτεστε το αντηλιακό, σωστά; Αν όμως πραγματικά θέλετε να επιβραδύνετε τη διαδικασία γήρανσης της επιδερμίδας και να κρατήσετε μακριά τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, θα πρέπει να φοράτε αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30 SPF κάθε μέρα.

Το αντηλιακό θα πρέπει πάντα να είναι το τελευταίο βήμα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας (πριν από το μακιγιάζ) και να εφαρμόζεται τουλάχιστον είκοσι λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο.

#3 Τα φυσικά συστατικά της περιποίησης της επιδερμίδας δεν προκαλούν ερεθισμούς

Ορισμένα φυσικά συστατικά μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός σας, σύμφωνα με τους ειδικούς. Τα αιθέρια έλαια όπως η λεβάντα και το γιασεμί μπορεί να έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες, αλλά μπορεί να είναι ερεθιστικά για το δέρμα ορισμένων ανθρώπων προκαλώντας ερυθρότητα, κνησμό ή ακόμα και κάψιμο.

#4 Περισσότερα συστατικά σημαίνει προϊόντα ομορφιάς με καλύτερη απόδοση

Υπάρχει μια κοινή παρανόηση ότι όσο περισσότερα συστατικά έχει ένα προϊόν ομορφιάς τόσο καλύτερα λειτουργεί. Περισσότερα συστατικά όμως δε σημαίνει απαραίτητα καλύτερη απόδοση. Προϊόντα με λίγα, αλλά υψηλής απόδοσης συστατικά λέγεται μάλιστα πως προσφέρουν στην επιδερμίδα καλύτερη περιποίηση.