Υλικά

1 αυγό

1/2 φλ. ελιές χωρίς κουκούτσι

1/4 φλ. ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού

1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

1 σκελίδα σκόρδο

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κουταλάκι του γλυκού διατροφική μαγιά

1/2 φλ. μαγειρεμένο καστανό ρύζι

1/2 φλ. κόκκινο λάχανο

2 ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες

1 κουταλιά της σούπας θρυμματισμένη φέτα

Ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι

Εκτέλεση

Βάλτε ένα κατσαρολάκι νερό να βράσει και γεμίστε μεσαίο μπολ με παγωμένο νερό. Μειώστε τη φωτιά ώστε το νερό να σιγοβράσει γρήγορα, προσθέστε απαλά το αυγό και σιγοβράστε 6 λεπτά.

Μεταφέρετε αμέσως το αυγό σε παγωμένο νερό. Στραγγίστε και ξεφλουδίστε το όταν είστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε.

Χτυπήστε σε ένα μίνι μπλέντερ, τις ελιές, το λάδι, το χυμό λεμονιού, τη μουστάδα και το σκόρδο μέχρι το μείγμα να γίνει λείο, περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε το μαϊντανό και τη μαγιά.

Συναρμολογήστε το μπολ. Τοποθετήστε το ρύζι στο μπολ, προσθέστε από πάνω το λάχανο, τα ραπανάκια και το αυγό, στη συνέχεια περιχύστε με τη βινεγκρέτ ελιάς και πασπαλίστε με φέτα και κρεμμυδάκι αν θέλετε. (Το ντρέσινγκ που περισσεύει μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για έως και 7 ημέρες).