Ενώ τα πολύχρωμα πιάτα είναι γνωστό ότι μας ευνοούν με πολλούς τρόπους χάρη στη πληθώρα των θρεπτικών τους συστατικών, έρευνες δείχνουν ότι τα πράσινα φρούτα και λαχανικά είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα όχι μόνο για πιο εύκολο αδυνάτισμα αλλά και συνολικά για την τόνωση της υγείας.

Τα σκούρα φυλλώδη πράσινα λαχανικά μπορούν να αποτρέψουν πολλές χρόνιες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου και της γνωστικής εξασθένισης. Είναι επίσης φυσικά χαμηλά σε θερμίδες, «κακά» λιπαρά και «πλούσια» σε βιταμίνες A, C, E και K.

Αυτά είναι απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σας για να λειτουργήσει. Η βιταμίνη Κ, για παράδειγμα, συμβάλλει στην πήξη του αίματος και στον σχηματισμό των οστών, σύμφωνα με το αμερικανικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH). Παρομοίως, η βιταμίνη Α σχετίζεται με την υγιή ανάπτυξη των κυττάρων.

Διαβάστε επίσης: Μυρωδιά: Τι να τρώμε για να μυρίζουμε ωραία;

Τα πράσινα φρούτα, συμπεριλαμβανομένου του αβοκάντο, που ανήκει σε αυτή την κατηγορία, έχουν επίσης πολλά οφέλη. Τα αβοκάντο έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα λιπαρά, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα ενώ το ακτινίδιο είναι μια εξαιρετική «πηγή» βιταμίνης C που τονώνει το ανοσοποιητικό.

Τα καλύτερα superfoods για τα smoothies σας

Ένας από τους πιο εύκολους (και νόστιμους) τρόπους για να βάλετε περισσότερα πράσινα στην διατροφή σας και να πετύχετε τους στόχους σας για απώλεια βάρους είναι να τα ενσωματώσετε στα smoothies σας, που είναι δροσερά και χορταστικά, ιδανική επιλογή για την περίοδο του καλοκαιριού.

#1 Αβοκάντο

Ενώ το αβοκάντο έχει υψηλή θερμιδική αξία, στις σωστές ποσότητες μπορεί να ευνοήσει την απώλεια βάρους. Χάρη στα καλά λιπαρά που περιέχει απολαμβάνετε την χαρακτηριστική του κρεμώδη υφή, που θα προσθέσει σώμα στο smoothie σας ενώ οι φυτικές του ίνες εντείνουν το αίσθημα κορεσμού, διατηρώντας την καρδιά σας υγιή.

Δύο ή περισσότερες μερίδες αβοκάντο την εβδομάδα συνδέθηκαν με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Heart Association.

#2 Kale

Το kale είναι ένα από τα πιο δημοφιλή superfoods αλλά η σκληρή του υφή και η πικρή του γεύση μπορεί να απομακρύνει τους περισσότερους. Για αυτό μπορείτε να δοκιμάσετε να το ενσωματώσετε στα smoothies σας, για να προσθέσετε όγκο και να «αποφύγετε» την γεύση του, όσο απολαμβάνετε την πληθώρα των θρεπτικών του συστατικών.

Είναι μια πλούσια «πηγή» βιταμινών και μετάλλων, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών A, B6, C και K, φυλλικού οξέος, μαγγανίου, καροτενοειδών και φυτικών ινών, σύμφωνα με τους ειδικούς από το Mayo Clinic Health System.

#3 Αγγούρι

Εξαιρετικά δροσιστικό και με 95% περιεκτικότητα σε νερό, το αγγούρι είναι μια ενυδατική «υπερδύναμη». Επιπλέον είναι χαμηλό σε θερμίδες ενώ παρέχει φυτικές ίνες και βιταμίνη Κ, μεταξύ άλλων θρεπτικών συστατικών.