Υλικά

1/2 κιλό έτοιμη ζύμη για πίτσα ολικής άλεσης

340 γρ. σπαραγγια κομμένα σε μικρά κομματάκια

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1/4 κ.γ. αλάτι και άλλο 1/8 κ.γ. αλάτι

1 φλ. καπνιστή μοτσαρέλα τριμμένη

1/3 φλ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 κ.σ. ψιλοκομμένα καρύδια

χυμό από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200ºC. Χωρίστε τη ζύμη στα έξι. Άνοιξε μικρά οβάλ πιτσάκια. Τοποθετήστε τα σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Σε ένα άλλο αντικολλητικό χαρτί ανακατέψτε τα σπαράγγια με το ελαιόλαδο και πασπαλίστε 1/4 κ.γ. αλάτι. Ψήστε τα σπαράγγια για 3 λεπτά στην κάτω σχάρα.

Βάλτε τυρί πάνω στα πιτσάκια. Προσθέστε από πάνω τα σπαράγγια και τα κρεμμύδια. Ψήστε στον φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνει η ζύμη, για 8-10 λεπτά περίπου. Ρίξτε από πάνω άλλο 1/8 κ.γ. αλάτι, τα καρύδια και τον χυμό από το πορτοκάλι.