Την επόμενη φορά που θα έχετε μια έντονη από όλες τις απόψεις μέρα, αφιερώστε λίγο χρόνο για να αποσυμπιεστείτε και να ανακουφιστείτε από το άγχος. Γιατί είναι σημαντικό να μπείτε σε αυτή τη διαδικασία; Σύμφωνα με τους ειδικούς, η μη σωστή επεξεργασία και αντιμετώπιση των αρνητικών μας συναισθημάτων μπορεί να οδηγήσει σε έντονη θλίψη ή ακόμα και σε υψηλή αρτηριακή πίεση.

Έχετε εν τω μεταξύ κατά νου ότι οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από το άγχος δεν είναι πάντα και οι πιο προφανείς. Τι θα λέγατε να δοκιμάσετε μία ή όλες τις παρακάτω προτεινόμενες μεθόδους «επαναφοράς» και χαλάρωσης;

Διαβάστε επίσης: Πρωί: Τι να κάνετε όταν δεν μπορείτε να σηκωθείτε από το κρεβάτι

3 απλοί τρόποι για να διώξετε το άγχος σε 1 λεπτό

#1 Παίξτε!

Ύστερα από μια έντονη εμπειρία, ένα παιχνίδι για παράδειγμα στο κινητό μπορεί να είναι η λύση για να ηρεμήσει ο εγκέφαλός σας. Παίζοντας, είναι πιο πιθανό να αποσπαστείτε και μάλιστα άμεσα συναισθηματικά, ώστε όχι να αποφύγετε, αλλά να καταφέρετε να λύσετε το όποιο πρόβλημα ορθολογικά και να προχωρήσετε παρακάτω.

Επιλέξτε ιδανικά παζλ και παιχνίδια μνήμης.

#2 Γυμναστείτε χαλαρά…

Η ελαφριά άσκηση μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα από την έντονη άσκηση για τη μείωση του άγχους ύστερα από ένα στρεσογόνο γεγονός. Η χαλαρή γυμναστική μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, της γνωστής ορμόνης του στρες. Αντίθετα, πιέζοντας περισσότερο τον εαυτό σας, τα επίπεδά της μπορεί να αυξηθούν, σύμφωνα με έρευνα.

Δοκιμάστε το περπάτημα χαμηλής έντασης, ιδανικά στη φύση.

#3 Γράψτε ό,τι αισθάνεστε 

Η καταγραφή των συναισθημάτων σας και της πηγής του άγχους μπορεί να σας ηρεμήσει. Εκφράζοντας ό,τι νιώθετε με στυλό και χαρτί, η ένταση μειώνεται και θα σας είναι πιο εύκολο να επιλύσετε καταστάσεις που σας προβληματίζουν.