Μετά από μια νύχτα ανήσυχου ύπνου, είναι λογικό να δυσκολεύεστε να σηκωθείτε από το κρεβάτι το επόμενο πρωί.

Όταν όμως οι υποχρεώσεις δεν σας αφήνουν να πατήσετε το κουμπί της αναβολής στο ξυπνητήρι σας, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε (εκτός από το να πιείτε έναν διπλό καφέ) για να τονώσετε τη διάθεση και την ενέργειά σας.

Ξυπνήστε το σώμα σας

Τι να κάνετε τις μέρες που αισθάνεστε θολωμένοι ή κουρασμένοι:

Διαβάστε επίσης: Ζέστη: Συμβουλές για να καταφέρουμε να κοιμηθούμε καλά

  • Ξεκινήστε τη μέρα σας με μια στάση γιόγκα

Το να κινείτε το σώμα σας είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε το πρωί, καθώς έτσι το αίμα κυκλοφορεί καλύτερα, γεγονός που μπορεί να σας βοηθήσει να ξυπνήσετε.

Δοκιμάστε να ξεκινήσετε με μια χαλαρή στάση γιόγκα, όπως ο κάτω σκύλος ή η uttanasana, που αυξάνουν τη ροή του αίματος στο κεφάλι σας, για περισσότερη διαύγεια.

  • Κάντε ένα δροσερό ντους

Το κρύο ντους μπορεί να αυξήσει την εγρήγορση και την αφύπνιση και να μειώσει τη μυϊκή ένταση. Αν δεν θέλετε να εγκαταλείψετε το ζεστό σας ντους, μπορείτε απλά να γυρίσετε το νερό στο κρύο όταν τελειώνετε. Ακόμη και 15 δευτερόλεπτα αρκούν για να αναζωογονηθείτε.

Βάλτε περισσότερη πρωτεΐνη στο πρωινό σας

Ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες, βοηθά στο να διατηρηθούν τα επίπεδα της ενέργειας σταθερά κατά τη διάρκεια της ημέρας, για να μη νυστάζετε από το απόγευμα.

Μην ξεχνάτε να πίνετε νερό

Μετά από 8 ώρες ύπνου ο οργανισμός σας είναι αφυδατωμένος. Ακόμη και ένα μικρό ποσοστό αφυδάτωσης (1-3%) αυξάνει το αίσθημα κόπωσης, ενώ η επαρκής ενυδάτωση φαίνεται να σχετίζεται με υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης, διάθεσης και μνήμης.

Βελτιώστε το mood σας

Ντύθείτε με χρώματα που θα σας ανεβάζουν τη διάθεση, όπως έντονο ροζ, κόκκινο και κίτρινο ή φορέστε ρούχα που σας κάνουν να νιώθετε αυτοπεποίθηση. Όσο ετοιμάζεστε, βάλτε λίγη ανεβάστική μουσική που κάνει την καρδιά σας να χτυπά.