Διαλέξτε κόκκινα ώριμα κεράσια. Οσο πιο σκούρο κόκκινο είναι το χρώμα τους τόσο πιο ώριμα και γλυκά είναι και πιο κατάλληλα για μαρμελάδα.

Υλικά

1 κιλό κεράσια (χωρίς τα κουκούτσια)

500 γρ. ζάχαρη

100 γρ. νερό

1 κουταλιά χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

1. Aφαιρείτε τα κοτσάνια από τα κεράσια, τα πλένετε καλά, βγάζετε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο και τα βάζετε να βράσουν με το νερό σε μια κατσαρόλα.

2. Mόλις βράσουν και λιώσουν, τα περνάτε από μια σήτα. Mαζεύετε τον πολτό τους και τον βάζετε μαζί με τη ζάχαρη σε μια φαρδιά κατσαρόλα να βράσει σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με μια ξύλινη κουτάλα.

3. Οταν η μαρμελάδα δέσει, προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και την αφήνετε να πάρει ακόμα μερικές βράσεις.

4. Tην κατεβάζετε από τη φωτιά, την αφήνετε να κρυώσει και την αδειάζετε σε ένα αποστειρωμένο βάζο.