Το self tan είναι ένας ασφαλής τρόπος να αποκτήσετε μπρονζέ χρώμα χωρίς να εκτεθείτε στον ήλιο. Ωστόσο, μετά από μέρες, όταν αρχίζει να ξεθωριάζει, δημιουργούνται στο δέρμα «λεκέδες» που φαίνονται σαν πανάδες και αλλοιώνουν την όμορφη όψη της επιδερμίδας σας. Είναι η στιγμή που πρέπει να το «διώξετε» από πάνω σας και υπάρχουν τρόποι που θα σας βοηθήσουν να το κάνετε εύκολα και με επιτυχία.

Πώς θα αφαιρέσετε το self tan από το πρόσωπο

Δεν είναι εύκολο να απομακρύνετε το self tan από το πρόσωπο και είναι κάτι που δεν πρέπει να κάνετε λάθος. Αυτό που σίγουρα δε θέλετε είναι να «τρίψετε» πολύ έντονα το πρόσωπό σας και να διαταράξετε έτσι τον επιδερμιδικό φραγμό προκαλώντας τελικά σπυράκια. Αρχικά, ξεκινήστε καθαρίζοντας πολύ καλά το δέρμα σας και όταν βεβαιωθείτε ότι έχει αφαιρεθεί όλο το μακιγιάζ, προχωρήστε σε χημική απολέπιση με κάποιο προϊόν με γλυκολικό ή σαλικυλικό οξύ, για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να βοηθήσετε να αφαιρεθεί το self tan με ευκολία. Μην ξεχάσετε να εφαρμόσετε τον ορό και την ενυδατική σας κρέμα μετά, για να αποκαταστήσετε τα επίπεδα ενυδάτωσης στην επιδερμίδα.

Πώς θα το αφαιρέσετε από τα χέρια

Ο χυμός λεμονιού μπορεί να «διώξει» τους ανομοιόμορφους «λεκέδες» που δημιουργούνται από το self tan, αλλά επειδή είναι όξινο καλό είναι να μην το χρησιμοποιείτε σε όλο το σώμα. Προτιμήστε το για μικρές περιοχές όπως οι αστράγαλοι, οι καρποί και οι παλάμες των χεριών σας. Για να ενισχύσετε την απόδοση του χυμού λεμονιού, ανακατέψτε τον με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη ή μαγειρική σόδα- φτιάξτε δηλαδή ένα αυτοσχέδιο scrub= και χρησιμοποιήστε το για να απολεπίσετε αυτά τα σημεία ώστε να διώξετε τα νεκρά κύτταρα που έχουν πάρει μπρονζέ χρώμα από το αυτομαυριστικό. Τέλος, απλώστε μια κρέμα σώματος χωρίς άρωμα στις ζώνες που κάνατε τη διαδικασία.

Πώς θα το αφαιρέσετε από το υπόλοιπο σώμα

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το «μούλιασμα» της επιδερμίδας στο νερό μπορεί να επιταχύνει την αφαίρεση του self tan με τον πιο φιλικό για το δέρμα τρόπο. Απλώς ρίξτε άλατα Epsom ή μερικές σταγόνες από κάποιο έλαιο αρωματοθεραπείας ή σώματος σε μια μπανιέρα με νερό, μπείτε μέσα και χαλαρώστε. Το έλαιο διασπά το self tan και βοηθάει στην εύκολη αφαίρεσή του. Μετά από λίγη ώρα χρησιμοποιήστε μια καθαρή πετσέτα, για να απομακρύνετε το ανεπιθύμητο μαύρισμα «τρίβοντας» πολύ απαλά το σώμα. Αυτός είναι ο πιο «ευγενικός» τρόπος για να πείτε αντίο στο self tan χωρίς να ταλαιπωρήσετε την επιδερμίδα σας.