Κανείς δεν αμφισβήτησε ποτέ την ανάγκη του οργανισμού για περισσότερη ενέργεια και εγρήγορση. Οι καθημερινοί ρυθμοί ζωής είναι αρκετά έντονοι και η έλλειψη ενέργειας μπορεί να επηρεάσει την απόδοσή μας, κάνοντάς μας λιγότερο παραγωγικούς. Μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να μας δώσει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε για να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας.

Υπάρχει, μάλιστα, μία υπερτροφή που ταιριάζει σε κάθε γεύμα και περιέχει όλα τα στοιχεία που χρειαζόμαστε για σωματική και πνευματική ενδυνάμωση.

Πολύτιμες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, όπως ασβέστιο, σίδηρος, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορος και ψευδάργυρος και την ίδια στιγμή, μοναδική γεύση. Μπορείτε να φανταστείτε μία τροφή που να τα συνδυάζει όλα αυτά;

Η απάντηση ακούει στο όνομα Μακεδονικό Ταχίνι… και αυτό δεν είναι υπερβολή, είναι υπερτροφή! Το ταχίνι είναι η κατάλληλη επιλογή για όλα τα γεύματα, αν θέλουμε να γεμίσουμε ενέργεια για όλη τη μέρα και να ανταπεξέλθουμε σε κάθε μας υποχρέωση και δραστηριότητα. Αν γυμνάζεστε, αν έχετε μια απαιτητική καθημερινότητα, αν νιώθετε η δουλειά να σας απορροφά όλη την ενέργεια ή αν απλά θέλετε μια απολαυστική και ταυτόχρονα θρεπτική και υγιεινή λύση για τα σνακ και τα γεύματά σας, το Μακεδονικό Ταχίνι είναι το υπέρ στην υπερτροφή σας!

Γιατί το Μακεδονικό Ταχίνι είναι η υπερτροφή που χρειάζεστε κάθε μέρα

Πολλές φορές το ταχίνι συνδέεται με την περίοδο της νηστείας και όχι αδίκως. Η Σαρακοστή είναι ένα χρονικό διάστημα όπου στερούμαστε κάποιες τροφές και αναζητάμε έναν εύκολο τρόπο για να καλύψουμε το κενό. Η λύση, λοιπόν, δεν κρύβεται στην ποσότητα αλλά στην ποιότητα, και μια κουταλιά Μακεδονικό Ταχίνι περιέχει όλη την πηγή ενέργειας και θρεπτικών συστατικών που χρειαζόμαστε.

Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι μπορούμε να το καταναλώνουμε μόνο σε περιόδους νηστείας. Το ταχίνι είναι ένα superfood που δεν πρέπει να το ξεχνάμε την υπόλοιπη χρονιά και αξίζει να υπάρχει στα ράφια της κουζίνας μας κάθε μέρα. Με 12 γεύσεις και άπειρους γευστικούς συνδυασμούς σε αλμυρές και γλυκές παρασκευές, το Μακεδονικό Ταχίνι είναι γευστικό, θρεπτικό και ποιοτικά άριστο.

Το Μακεδονικό Ταχίνι είναι 100% αλεσμένο σουσάμι εξαιρετικής ποιότητας, που διαλέγεται αυστηρά και πλένεται με καθαρό, πόσιμο νερό, προτού ψηθεί. Στη συνέχεια, το σουσάμι αλέθεται σε φυσική πέτρα, χωρίς τη χρήση χημικών ουσιών, με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο που χρησιμοποιείται εδώ και 100 χρόνια. Γιατί όσο κι αν έχει δοκιμαστεί κάθε σύγχρονη τεχνολογία, το άλεσμα από τη μυλόπετρα είναι το μόνο που «σέβεται» τον σπόρο του σουσαμιού, δεν τον «τραυματίζει» και αναδεικνύει τη μοναδική γεύση και τα φυσικά, πλούσια αρώματά του. Γι’ αυτό το λόγο, το Μακεδονικό Ταχίνι έχει αξεπέραστη γεύση και ποιότητα που ξεχωρίζει εδώ και 100 χρόνια.

Όλα τα θρεπτικά ιχνοστοιχεία και οι βιταμίνες που περιέχει, όπως ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, φώσφορο, σελήνιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και φυτικές ίνες, δίνουν την απαιτούμενη ενέργεια για να αποδώσουμε τα μέγιστα σε κάθε μας δραστηριότητα. Αποτελεί μία καλή πηγή πρωτεΐνης που βοηθά στην αποκατάσταση και την ενίσχυση των μυών, έπειτα από μια απαιτητική προπόνηση, ενώ συμβάλλει και στην ευεξία του σώματος και της υγείας, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Πώς να το εντάξετε στη διατροφή σας

Οι επιλογές στο Μακεδονικό Ταχίνι είναι πολλές κι ακόμα κι αν το έχετε χρησιμοποιήσει, σίγουρα δεν έχετε δοκιμάσει και τις 12 γεύσεις του. Κλασσικό, ολικής άλεσης, με πρεβιοτικές ίνες, βιολογικό, αλλά και με κακάο, μέλι, πορτοκάλι, λεμόνι, ρόδι και cranberries, espresso, με στέβια και μαστίχα Χίου, αυτό που κάνει πολύ κόσμο να λατρεύει το Μακεδονικό ταχίνι είναι το γεγονός ότι ταιριάζει με όλα.

Οι συνταγές που το περιλαμβάνουν είναι ατελείωτες. Μπορείτε να το εντάξετε στο πρωινό σας με γιαούρτι ή σε συνδυασμό με ψωμί ή φρυγανιές, σε σνακ (όπως με κριτσίνια) για το σχολείο ή το γραφείο, σε υγιεινά γλυκά (αντί για το βούτυρο) αλλά και σε αλμυρές επιλογές, όπως σε σαλάτες και κυρίως γεύματα. Θα δώσει στα πιάτα σας μια απολαυστική γεύση, αποτελώντας έναν καλό σύμμαχο για υγεία κι ευεξία.

Αν θέλετε να ενημερωθείτε περισσότερο για τη διαδικασία παραγωγής, τις γεύσεις, τις ανανεωμένες συσκευασίες και να πάρετε ιδέες και έμπνευση για συνταγές, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το ανανεωμένο site makedonikotahini.gr και να βάλετε το Μακεδονικό Ταχίνι στην καθημερινότητά σας.