Συστατικά

* ψάρι ροφό η στείρα 1,5 κιλό, καθαρισμένη * 1 κρεμμύδι* 2 καρότα, ξεφλουδισμένα * 2-3 μεσαίες πατάτες ξεφλουδισμένες* 3 σέλερι* 4-5 κλωνάρια θυμάρι* 1-2 κλωνάρια δενδρολίβανο* 2 λεμόνια* 2 σκελίδες σκόρδο* Φινόκιο* αλάτι* πιπέρι* ελαιόλαδο* 1,5 λίτρο νερό

Εκτέλεση

* Τοποθετούμε το ψάρι σε μία κατσαρόλα με νερό γύρω στο 1 ½ λίτρο που ίσα-ίσα το σκεπάζει.

* Προσθέτουμε το νερό, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, δενδρολίβανο και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 30-35 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα.

* Όταν περάσει η ώρα αφαιρούμε το ψάρι προσεκτικά και σουρώνουμε τον ζωμό και τον ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα

* Προσθέτουμε μέσα τα καρότα, τις πατάτες, το κρεμμύδι, το σέλινο, το χυμό λεμόνι και σκεπάζουμε. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας για 20 λεπτά περίπου.

* Όταν είναι έτοιμα τα λαχανικά μας, παίρνουμε το ψάρι, το καθαρίζουμε από τα κόκαλα και σερβίρουμε με τα λαχανικά και τη σούπα.