Υλικά (για 4 άτομα)

* 4 χοντρές φέτες σολομού 
(800 γρ.)
* 3 κουταλιές ελαιόλαδο
* 2 κουταλιές λεμόνι
* 1 πορτοκάλι (τον χυμό του)
* Φέτες πορτοκαλιού
* Φέτες λεμονιού
* 6 κουταλιές λικέρ λιμοντσέλο 
* Φρέσκια ρίγανη
* Αλάτι χοντρό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση 
1. Πλένετε και σκουπίζετε καλά τις φέτες σολομού. 
2. Φτιάχνετε μαρινάδα ανακατεύοντας το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τον χυμό πορτοκαλιού, το λικέρ, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. 
3. Βάζετε τις φέτες του σολομού στη μαρινάδα και τις γυρίζετε, ώστε τα υγρά της μαρινάδας να έρθουν σε επαφή με όλες τις πλευρές τους. Σκεπάζετε τις φέτες και τις βάζετε στο ψυγείο για 3-6 ώρες. 
4. Στη συνέχεια, στρώνετε ένα ταψί με λαδόχαρτο, στραγγίζετε τις φέτες και τις τοποθετείτε στο ταψί. 
5. Βάζετε πάνω από τον σολομό φέτες πορτοκαλιού και λεμονιού και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, για 15-20΄.