Σας προτείνουμε 5 απλές ασκήσεις γιόγκα που θα σας βοηθήσουν αποτελεσματικά να απαλλαγείτε από τη σωματική και ψυχική κούραση των γιορτινών ημερών. Πρόκειται για ασκήσεις Χάθα Γιόγκα, που ονομάζεται από πολλούς και Δυτική Γιόγκα, ακριβώς γιατί ταίραξε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο είδος στις ανάγκες των ανθρώπων της Δύσης.







– Σε χώρους ασφυκτικά γεμάτους, όπως μαγαζιά με είδη δώρων, προσπαθήστε να διατηρείτε τις αναπνοές σας ομαλές, μαλακές και σταθερές, αναπνέοντας καλύτερα από τη μύτη. Θα νιώθετε πιο χαλαροί και η ένταση της εποχής δεν θα σας επηρεάζει τόσο σωματικά.

– Όταν περπατάτε να θυμάστε να έχετε καλή ευθυγράμμιση των πελμάτων σας, αλλιώς, δεν θα ευθυγραμμίζεται το σώμα και θα καταπονείτε τη μέση σας, ιδιαίτερα μάλιστα αν κουβαλάτε και σακούλες.

– Δοκιμάστε να «αφυπνίσετε» τα πέλματά σας, ώστε να σας είναι ευκολότερη η ευθυγράμμισή τους. Eίτε καθιστοί σε εσωτερικό χώρο, είτε όρθιοι κατά τη διάρκεια της ημέρας, τεντώστε απλώς τα πέλματα σας, με τα δάχτυλα των ποδιών τεντωμένα προς τα πάνω. Eπαναλάβετε και στις δύο πατούσες εναλλάξ, μέχρι να νιώσετε τη ροή της ενέργειας στις πατούσες σας.