Υλικά
- 300 γρ. ριγκατόνι ή πενάκι
- 300 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
- 3 κούπες κασέρι
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- 500 γρ. κιμά σόγιας (μαγειρεμένο σύμφωνα με τις οδηγίες)
- 1 κουταλιά πάπρικα
- 1 κουταλάκι κύμινο
- 1/2 κουταλάκι κανέλα
- 1/4 κουταλάκι μπαχάρι
- 450 γρ. σάλτσα ντομάτας
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγο γάλα (περίπου 3/4 του φλιτζανιού)
Γενικά
Για 6 άτομα
Εκτέλεση
1. Βράζετε τα ριγκατόνι και τα ανακατεύετε με το τυρί, αλλά κρατάτε μία χούφτα τυρί για αργότερα.
2. Με το μισό λάδι, σοτάρετε τον κιμά σόγιας με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε τα μπαχαρικά και την ντομάτα και σιγοβράζετε για 10 λεπτά περίπου.
3. Ρίχνετε το σπανάκι, συνεχίζετε το ψήσιμο για περίπου 5 λεπτά ακόμα, μέχρι το σπανάκι να μαλακώσει, και κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
4. Σε πυρίμαχο σκεύος, φτιάχνετε μία στρώση με τα μισά ριγκατόνι, άλλη μία στρώση με κιμά και, τέλος, προσθέτετε τα υπόλοιπα ριγκατόνι.
5. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με το τυρί που έχετε κρατήσει και ψήνετε το φαγητό στο φούρνο για 20-30 λεπτά ή μέχρι να λιώσει καλά όλο το τυρί. Αν το φαγητό σάς φαίνεται πολύ στεγνό, μπορείτε να προσθέσετε λίγο γάλα.
6. Το σερβίρετε ζεστό με μια απλή παντζαροσαλάτα.
Μερίδες
για 6 άτομα