Υλικά

  • (Για 1½ φλιτζάνι)
  • 1/2 φλιτζάνι φουντούκια (ψημένα, ξεφλουδισμένα)
  • 3/4 του φλιτζανιού ζαχαρούχο γάλα
  • 3/4 του φλιτζανιού ημίγλυκη σοκολάτα γάλακτος (κομματάκια)
  • 3 κουταλιές μέλι
  • Σκεύη
  • Μπλέντερ
  • 1 μέτρια κατσαρόλα
  • 1 κατσαρολάκι
  • 1 τηγάνι
  • 1 βάζο που κλείνει αεροστεγώς

Εκτέλεση
1.Ρίχνουμε τα φουντούκια στο μπλέντερ και τα αλέθουμε περίπου για 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν σαν πολύ λεπτή άμμος.
2.Βάζουμε νερό να βράσει στην κατσαρόλα για να ετοιμάσουμε το μπεν μαρί.
3.Βάζουμε το κατσαρολάκι με το ζαχαρούχο γάλα, τη σοκολάτα και το μέλι μέσα στην κατσαρόλα με το νερό και τα λιώνουμε για 2-3 λεπτά.
4.Ανακατεύουμε τα φουντούκια στο ζεστό μείγμα της σοκολάτας, μέχρι να γίνουν
μια πάστα.
5.Φυλάμε την κρέμα φουντούκι-σοκολάτα σε αεροστεγές βάζο σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 3 ημέρες.

Συμβουλές
Μπορούμε να συντηρήσουμε τη φουντουκέλα στην ψύξη για 1 μήνα.